Fenerbahçe kulübünün Gençlerbirliği'nden transfer ettiği Deniz Barış, eski kulübüne ödemek zorunda olduğu bir milyon Euro nedeniyle iyice köşeye sıkıştı.
Futbol oynayamadığı gibi, Türkiye'de para da bulunduramayan tecrübeli oyuncunun hesaplarının sürekli kontrol edildiği belirtildi. Deniz'in, Teknik Direktör Daum'dan izin alarak Almanya'ya gittiği, nasıl bir yol çizeceğini planladığı öğrenildi.
Bu arada Fenerbahçe Kulübü’nden, Deniz’in alacaklı olmadığına dair açıklama geldi
Federasyona gönderilen metinde, Deniz ile Gençlerbirliği arasında akdedilen sözleşmeden doğan 1 milyon Avro cezai bedelin, Deniz tarafından ödenmesine karar verildiği ve yapılan itirazın Tahkim’ce reddedildiği belirtilerek, “Adı geçen futbolcunun nezdinde doğmuş veya doğacak alacaklarının federasyona ödenmesi gerektiği, aksi takdirde kulübümüzün, futbolcunun alacakları ile sınırlı olarak sorumlu tutulacağı ifade edilmektedir. Deniz’in, kulübümüzden 2004-05 sezonuna ilişkin alacağı mevcut değildir. 2004-2005 sezonu şampiyonluk primi keşide edilen çekle kendisine ödenmiştir. 2005-2006 sezonuna ilişkin 400 bin Avro alacağı çekle ödenmiştir” denildi.