Almanya’da yetişen son gurbetçi yıldız Nuri Şahin kendini bir ‘sokak futbolcusu’ olarak niteliyor. 17 yaşındaki süperstar, müthiş tekniğini ise mahallenin dik bayırında yaptığı antrenmanlara bağlıyor
**Çizme’de vitrine çıktı**
Herşey İtalya’da yapılan U17 Avrupa Şampiyonası’nda başladı. Özellikle evsahibi ekip karşısında müthiş bir performans gösteren Nuri Şahin henüz 16 yaşında olmasına rağmen bütün futbol otoritelerinin dikkatini çekmişti. Ardından Dortmund ile profesyonel sözleşme imzalayıp, Bundesliga tarihinde forma giyen en genç futbolcu unvanına sahip oldu. Peru’daki Dünya Şampiyonası’nda ise onu artık herkes tanıyor ve yeteneğine saygı duyuyordu. Bir yıldız doğmuştu...
Garaj kapısına şut
Nuri’nin hikayesi de birçok yıldız gibi çok ilginç. Çocukluk yıllarında futbolla sokakta tanışan genç yıldız “Ben bir sokak futbolcusuyum. Futbolu bahçelerde arkadaşlarımla oynarken öğrendim. Oturduğumuz sitenin arkasında yeşillik bir alan vardı. Ancak burası oldukça dik bir bayırdı. Ben de sürekli yokuşa karşı topla oynamaya çalışırdım. O bayır sayesinde topu kontrol etmeyi öğrendim, tekniğimi burada geliştirdim. Ayrıca çocuklarla her gün garaj kapılarına şut atardık” diye konuşuyor.
**‘Rüyada gibiyim’**
Dortmund’a transfer olmadan önce küçük bir kasaba olan Meimertzhagen’de oturan milli yıldız futbolla gerçek anlamda tanışmasını da şöyle anlatıyor: “Antrenmanlara beni ağabeyim Ufuk götürürdü. Şimdi Dortmund Kulübü’nün kampüsünde kalıyorum. Herşey çok çabuk ve bir anda gelişti. İnanın ben bile bu müthiş çıkışa inanmıyorum. A Milli Takım formasını giymek benim hayalimdi, kısa sürede gerçek oldu. Umarım ülkemi en iyi şekilde temsil ederim.”
**Fanatik**