Beşiktaş formasını giydiği üç yılda büyük başarılara imza atan ancak son sezonda gözden düşen Daniel Gabriel Pancu, topun ağzında. Geçtiğimiz hafta eşi doğum yaptığı için Rıza Çalımbay'dan izin alan ve bir hafta idmanlara çıkmayan Pancu, milli maç nedeniyle lige verilen arada da Çalımbay'dan izni kaptı.Geçtiğimiz hafta yedi gün izin yapan ve zorlu Ankaraspor, Malmö ve Samsunspor maçlarında takımını yalnız bırakan Pancu, Rıza Çalımbay'ın futbolculara verdiği üç günlük izni az buldu ve Romanya'da işleri olduğu bahanesiyle bir gün daha izin kaptı. Pancu'nun sürekli kaytarması, kafalardaki soru işaretlerin de arttırdı. Beşiktaş'ın, Lucescu'nun çalıştırdığı Shaktar takımında oynayan Tolga Seyhan'ı transfer girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığı ortaya çıktı. Milli takımın Almanya ve Arnavutluk maçları öncesinde Nevzat Demir Tesislerinde kampta bulunan Tolga, Beşiktaş'ın Shaktar Kulübüne kendisi için resmi teklif yaptığını söyledi. Siyah-Beyazlı kulübün kendisine resmi bir teklif yapmadığını ve bire bir görüşmediğini söyleyen Tolga Seyhan, 'Lucescu bir idman öncesinde Beşiktaş'ın bana karşı Pancu'yu takas olarak kendisinden istediklerini söyledi ve benim düşüncelerimi sordu. Ben de 'Hayır' cevabını verdim' dedi. 2002-2003 sezonunda o zamanki Teknik Direktör Mircea Lucescu'nun önerisiyle Siyah-Beyazlı takıma alınan Pancu, 28 Kasım 2002 tarihindeki Dinamo Kiev maçındaki oyunuyla kendisini gösterdi. Romanya Milli Takımı'nın da değişmezleri arasında yer alan Daniel Gabriel Pancu, hem orta saha, hem forvet mevkiinde başarıyla mücadele etmesi nedeniyle, ilk 11'de forma giydiği dönemde takımın adeta jokeri oldu. Pancu'yu asıl üne kavuşturan olay ise geçen yıl Kadıköy'de Fenerbahçe ile yapılan karşılaşmada Cordoba'nın kırmızı kart görmesi nedeniyle kaleye geçmesi ve yaptığı kurtarışlarla oldu
**FANATİK**