O mübarek ay geldi çattı. Camilerin süslendiği evlerin bereketlendiği o mübarek ay geldi. Şu an saat 4.42 burada yani Hatay'da 5.06 da okunacak ilk ezanla ilk orucumuza başlamış olacağız.
Allah'ın bize bahşetmiş olduğu bu güzel ayda oruç tutmamızın sebebi sadece İslam'ın beş şartından biri olduğu için değil, toplumsal dayanışmayı sağlamak için de Allah bize şart koşmuştur. Peki ya nasıl? Bir gün boyunca boğazından su bile geçmeyen fakir insanlar var onların acısını hissetmek ve onlara yardım eli uzatmak.
Dün diyorum artık ilk teravih namazını kıldık. Birazdan okunacak ezanla Ramazan'ın ilk orucuna da başlayacağız. İşte Ramazan ile ilgili en azından benim bildiğim bir iki tane hadis
'Ramazan öyle bir aydır ki; Allah o ayda tüm şeytanları zincire vurur.'
'Eğer ki ümmetim Ramazan'ın ne kadar mübarek bir ay olduğunu bilselerdi tüm ayların Ramazan olmasını dilerdi.'
Ayrıca sahura kalkmak ayrı bir hazdır. Çünkü Peygamberimiz de sahura kalkarmış ümmetinin de sahura kalkmasını dilermiş. Çünkü Allah'ın hoşnut olmasını sağlarmış bu sahura kalkma işi. En hayırlı orucu tutan da sahura kalkan ve hiç günah işlemeden orucunu açan kişidir.
şu an için aklıma gelenler bunlar... umarım Ramazan'ın mübarekliğini içinizde yaşarsınız..