kalenin hangi kosesini atacaksanız topun onune nişan alın... sonra topa yukarı yada asagı okları ile vurus stilinizi secin.. ve vurun
Olay bu.. O kadar da zor değil ki..
ben atıom arada bi gol girio ama çoğu direk. PES e benzetelim die batırmışlar frikikleri. Halbuki ben eskiden fifa da her frikik gol olurdu.
Eski frikikler çocuk oyuncağıydı.. Esas şimdi futbola benzemiş.. Oyunda hakemleri sahada görmek ayrı bir zevk.
Ama beni sinir eden tek şey seyirciler.. Kağıt gibi olmaları hiç hoş olmamış. Bu sürümde düzeltirler diye bekledim ama halen aynı..
Ya arkadaşlar kaleciler abartılı değilde normal yetenekte olsa da defanslar şu atmamızı zorlaştırsa daha güzel olmazmıydı sizcede.Ceza alanı dışından atılan şutlarda rakip defanslar hiç müdahale etmiyor ama ne hikmetse kaleci hepsini rahatça kurtarıyor yada zorlanıyor süsü vemiş olmak için topu son anda kornere çeliyor.
Gerçek hayatta böylemi arkadaşlar attığınız şut kaleyi buluyorsa ve bu kadar sertse girme ihtimali çok fazladır ama defanslar bu sert ve isabetli şutları çıkarmayı zorlaştırır.
Bence bu olayı pes çok daha iyi ayarlamış.
Her takımın defans oyuncusu aynı kalitede olamaz ki.. Milan'daki Stam ile Fenerbahçe'deki Ümit Özat'ı aynı kefeye koyamazsın.. Bu durumda kaleci yerine defans oyuncularının golü engellemesi mantıksız olur. Kalecinin yapay zekasının güçlü olması oyuna ayrı bir renk katıyor bana göre.. Yoksa dünya klasında oynarken "amatör" havası almak zira bana pek cazip gelmiyor..