İndirimli kontör uygulaması başlıyor
İSTANBUL– İETT Akbil’de indirimli kontör uygulamasına geçiyor. Genel Müdür Kantarcı, Başkan Topbaş’ın talimatıyla otobüs ve raylı sistemde kullanılan Akbil’de indirimli kontör uygulamasına geçilmesi sayesinde yüzde 20`lere varan oranda indirime gidileceğini açıkladı. Uygulama 1 Ekim’de başlayacak.
İETT’nin yürütüm ve denetiminde toplu taşımacılık hizmetlerini sürdürmekte olan Özel Halk Otobüslerinin modernleştirilmesi yolunda önemli bir adım olarak görülen tek tip kıyafet uygulamasının tanıtımı dolayısıyla Topkapı Eresin Otel’de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda bir konuşma yapan İETT Genel Müdürü Dr. Muammer Kantarcı, İETT’de toplu iş sözleşmelerinin 7 yıldır sonuçlandırılamamasının ve petrol ve çelik fiyatlarındaki artışın bilet ücretlerinde ayarlama yapılmasını zorunlu kıldığını ve 15 Temmuz’daki bilet zammının UKOME kararı olduğunu belirtti. UKOME kararlarının kanun niteliğinde olduğu için değiştirilemediğini ifade eden Kantarcı, İETT’nin kamu yararı ve bütünlüğünü göz önüne alarak “İşletme şartları gereği bazı indirimler yapılabilir” maddesine dayanarak Akbil’de yüzde 20`lere varan oranda indirim sağladığını söyledi.
Kantarcı, “Bu uygulamayla 10 YTL’lik kontör dolduran bir öğrencimiz, Akbil entegrasyonu sayesinde 70 YKr.’a, 20 YTL’lik dolumla 68 YKr.’a, 30 YTL’lik dolumla 66 YKr.’a seyahat edebilecek. Aynı şekilde 20 YTL’lik dolum yapan bir müşterimiz 1.15 YTL’ye, 30 YTL’lik dolumla 1.11 YTL’ye, 40 YTL’lik dolumla 1.07 YTL`ye, 50YTL`lik dolumla 1.03 YTL`ye, 60 YTL’lik dolumla 99 YKr.’a seyahat edecek” dedi. Uygulama otobüs ve raylı sistemde 1 Ekim’de Özel Halk Otobüslerinde 15 Ekim’de başlayacak.
Özel Halk Otobüslerinde kalite çıtası yükseliyor
Özel Halk Otobüsü personeli 15 Eylül’den itibaren tek tip kıyafete geçiyor. Füme renkli takım elbise, buz mavisi gömlek ve bordo kravattan oluşan yeni kıyafetler toplu taşımacılıkta kalitenin artırılması için başlatılan eğitim çalışmalarının uzantısı olarak görülüyor.
Güzergah tabelaları zimmetle verilecek
Rotasyona bağlı olarak çalışmakta olan Özel Halk Otobüslerinin her akşam İETT denetiminde değiştirilen güzergah tabelaları artık zimmet yoluyla verilecek. İETT’nin bu uygulaması sayesinde gereksiz kilometre ve zaman kaybı önlenmiş olacak.