Oyunda gerek oynanabilirlik gereksede içerik olsun birçok yenilik eklenmiş.
Bunlardan benim gözüme takılanlar şunlar..
1- Maça girmeden önceki markaj ekranı

2- Oyunu yükledikten sonra yine hakemler yok diye şikayet etmeyin ve altta resime bakın :) Oyundaki hakemleri isterseniz kapatabilirsiniz.

3- Kullandığınız profilde seçeneklere girip bazı istatikliklere ulaşabiliryorsunuz.(En farklı skor,Kaç tane gizli özelliği aktif hale getirdiğiniz vs..)

4- Challenges alanına girip dünyanın bazı bölgelerinden istediğinizi seçip turnuvalara katılıyorsunuz.Her turnuvanın size verdiği puan ayrı..

5- Taktik yardım ekranına girerek taktik açısından kendinizi geliştirebilirsiniz :)

6- a) EA SPORTS RETRO ekranında ise oyunun açılışında karşımıza çıkan birbirinden güzel gollerden 10 tanesini izleyebilirsiniz..
b) Fifa serisinin tarihçesi :) Gözleriniz yaşaracak..
c) Ünlü futbolcuların hayat hikayeleri yeralıyor :) Tabiki burayı hemen görüntüleyemiyoruz.Puan kazanıp aktif hale getirmemiz lazım..

7- International Selections ekranında ülke takımlarına oyuncu eklebiliyorsunuz.

8- Oyun içinde ise yeni animasyonlar yeralıyor.Bunlardan en güzel ve en yenisi size şöyle anlatayım ; Arsenal - Bolton maçı yapıyorum.Dakika 85 2-0 yeniyorum Boltonu..Kontra atak ile kaleme geldiler ve mükemmel bir gol attılar.Sonrasında forvet oyuncusu gelip kaleye girdi ve topu alıp orta sahaya koşmaya başladı :) Yani anlayacağınız yavaş yavaş gerçek hayatta sahada neler oluyorsa oyuna eklenıyor :)
9- Oyuncuların sırt numaralarını bile değiştirme olanağınız var :)

Şimdilik gözüme takılan ayrıntılar bunlar.Bunların haricinde sizin gördükleriniz olursa buraya eklerseniz..
İyi oyunlar..