Orjinal Mesajı Yazan: MercilesS
Arkadaşlar normalde ben yeni konu açacaktım ama bu karışıklıkların ortasında tam manasıyla bir kurulum yazısı yazacağım Bu kurulumu Daemon veya Alcohol kullanmasını bilmeyenler içinde yazıyorum yardımı olursa güzel. Bu yazıdan sonra gelen sorulara cevap vericem.
Biliyorsunuz FIFA 2006 beklenin aksine 2 CD deil daha fazla geliştirilmiş olarak 6 CD çıkmıştır. Bazı arkadaşların kurulumda problem yaşadıklarını gördüm ve tekrar problem yaşanmasın die buraya kendi hazırladığım kurulum yazısını yazıyorum.
FIFA 06 Kurulum
• Bu kurulumu yapmadan önce hatırlatıyım Harddiskinizde en az 7GB alan lazım olacak. Bu alan tak harddiskte olmak zorunda değildir. 3.50 3.50 şekilnde ikiye bölebilirsiniz.
• Önce FIFA 06 ilk CD’sini takıyoruz.
• Karşımıza 3 klasör 1 metin belgesi 5 tanede RAR dosyası çıkacak.
• İlk olarak WinRAR isimli klasöre giriyoruz ve oradaki WinRAR kurulum paketini kuruyoruz. (Versiyonumuzu yenilemek için.)
• Daha sonra Daemon Tools isimli klasöre giriyoruz ve oradaki daemon347 isimli programı kuruyoruz. (Eğer program kurulumda hata verdiyse heyecan yapmayın yazıyı sonuna kadar okuyun.) Burada Daemon347 isimli programı kurulumu hatasız bir şekilde tamamlandı varsayıyorum ve devam ediyorum.
• NORMAL KURULUM
• Şimdi harddiskinizde bolca boş alan bulunan bir yerde yeni bir klasör oluşturun ve ismini FIFA 06 koyun. Unutmayın daha sonra bu klasörün yerini ve ismini değiştiremeyecksiniz.
• CD’nin içindeki RAR dosyalarına tek tek bakın ve içinde iki tane dosya olan RAR dosyasını bulun.
• Daha sonra yeni oluşturduğunuz klasörü açın ve bu iki tane dosyayı sürükle bırak şeklinde klasörün içine atın. Tek tek atmaya çalışmayın hata vermesini istemeyiz.
• Sizin bir süre hiçbir şey yapmanıza gerek yok sadece sizden yeni dosya istedikçe sırayla CD’leri takıp dosyanın yerini göstermek o kadar.
• Şimdi dosyanın boyutuna bakıyoruz. Eğer boyutu 3,50GB olduysa hatasız bir şekilde tamamlamışsınızdır kurulumu.
* Daha önce kurmuş olduğunuz Daemon programı sağ alt tarafta yer alan Task Bar kısmına bir icon koymuş olacak. O icona sağ tıklıyoruz ve çıkan menüden Virtual CD/DVD-ROM bölümüne geliyoruz.
• Açılan menüde Device 0 yazan yere geliyoruz ve yeni bir menü açılıyor bu menüde de Mount Image yazan yere tıklıyoruz ve buradan FIFA 06 klasöründeki MIR-FIFA06 isimli dosyayı buluyoruz seçiyoruz. FIFA 06 menüsü geliyor ve FIFA 06 CD1 deki serial isimli dosyadaki serial’ı girerek kurulumu gerçekleştiriyoruz. Eğer menü çıkmaz sadece CD içeriği çıkarsa AutoRun isimli dosyayı çalıştırıyoruz. Bu kadar.
• DAEMON347 çalışmadıysa buraya bir bakın
• Daemon’u kuramadıysanız CD’deki bir diğer program olan Alcohol 120 Percent v1.9.5.3105 programını kuralım. Aynı isimli klasöre girin.
• Setup isimli iki kurulum paketinden birini kurun. Daha sonra programı hiç çalıştırmadan aynı klasördeki patch_3105 isimli dosyayı kopyalayın ve “C:Program FilesAlcohol SoftAlcohol 120” adresinin altına yapıştırın ve burada çalıştırın. Program çalıştıktan sonra çıkan sayfada Patch’e tıklayın ve program artık tam sürüm oldu.
• Buradan sonra başında NORMAL KURULUM yazan yerden başında yıldız olan yere kadar devam edin ve buraya geri dönün.
• Şimdi Masaüstündeki Alcohol 120% isimli dosyayı çalıştırın ve File menüsünden open deyin ve FIFA 06 isimli doyadaki MIR-FIFA06 isimli dosyayı seçin ve aç deyin.
• Daha sonra sağ taraftaki büyük alanda bu dosya gözükecek. Üzerine sağ tuşla tıklayın ve çıkan menüden Mount on Device deyin ve karşınıza çıkan device’a tıklayın. FIFA 06 menüsü geliyor ve FIFA 06 CD1 deki serial isimli dosyadaki serial’ı girerek kurulumu gerçekleştiriyoruz. Eğer menü çıkmaz sadece CD içeriği çıkarsa AutoRun isimli dosyayı çalıştırıyoruz. Bu kadar.
• Biraz uzun oldu ama açıklayıcı olsun istedim.
Writing By MeRcİlEsS