Fenerbahçe mükemmel oynadı, hiç hatasız oynadı, sahanın her yerini çok iyi kullandı, top kaybetmedi, defansında pozisyon hatası yapmadı ve resmen PSV’yi ezdi… Bunda en büyük pay; yazı başlığında olan bir grup “A” nındı…
Başta Alex,
Sonra Anelka,
Sonra Appiah
Sonra Aurellio.
A harfiyle başlayan isimler Fenerbahçe’yi PSV karşısında 3-0 gibi net bir skora taşıdı.
Goller Alex (2) ve Appiah’dan geldi.
Makine düzeninde işleyen PSV’nin çarkına Fenerbahçe çomak soktu. Sindire sindire üç golü rakip ağlarla bırakınca, PSV dağıldı. Maçtan sonra Hiddink’in soyunma odasına bir gidişi vardı ki görülmeye değer. Suratında düşen bin parça. Ama adam geldiği an söylemişti;
Fenerbahçe çok değişmiş…
Evet Fenerbahçe çok değişmişti dün gece…
Bütün takım galibiyet için hazırlanmıştı ama “A”ların dışında iki isim daha vardı seyre değer;
Serkan ve Önder.
İkisi de kalelerini iyi savundular. Serkan sağ kanattan bir biri ardına ölümcül ataklar düzenleyince PSV’nin sol kanadı felç oldu!.. Bücür bir adam PSV’nin gerisini dağıttı! Bu kadar mı hücum olur be Serkan, helal olsun sana da… İşin garibi Serkan topu kaybettiği an derhal defansına dönerek takımını da hiç zorda bırakmadı.
Defans göbeğinin ortasındaki Önder de mükemmeldi. Havadan yerden top kaçırmadı, çok dikkatli, disiplinli ve kendini oyunun emrine vermiş gerçek bir emniyet bağımlısı olarak gözüktü.
Tebrikler Fenerbahçe, büyük iş başardın! Şimdi Milan ve Shalke İstanbul’a tedirgin gelecek.
Bu sonuçtan sonra insan İtalya’da bırakılan bir puana nasıl da yanıyor ama!
Volkan güven kazanıyor
Dün baktım da Volkan her maçta daha iyi oluyor. Kendine güveni geldiğini hissettim. “Artık bana güveniyorlar” diyor kendi kendine… Bu çok önemli. Ona güvenildiğini hissedince rahatladı.
Ümit ve Luciano da arkadaşlarına yardımcı oldular. Fenerbahçe hatasız oynadı.
PSV donuktu
Hiddink önce durdurmayı planlamıştı ama bunu beceremedi. Fenerbahçe’nin pahalı ayakları PSV’yi kolay geçti. Baskı yiyen savunmaları karşı koyamadı. Forvetinde Beaslay ve Farfan çok etkisizdiler, dağınık bir futbol sergilediler ama bunda Fenerbahçe defansının payı büyüktü, PSV’ye oyun alanı bırakmadı. İyi kademe yaptı, rakibi elinden kaçtırmadı.
Ama PSV 10 kişi kaldı demeyin
PSV 10 kişi kalınca Fenerbahçe maçı kopardı demeyin, 11 kişi de olsalar Fenerbahçe bu PSV’yi götürürdü, çünkü onlar da kötü günlerindeydi, takım olarak pek bir şey yapamadılar. Ama yineliyorum Fenerbahçe’nin rakibi hapseden oyun anlayışı doğru uygulandı. Yine söylüyorum Fenerbahçe takım halinde kendini göçertecek hatalar yapmadı, Hesselink’in oyundan atılması da Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü! Çok güzel maç yöneten hakem kırmızı kartta da yüzde yüz haklıydı.
Fenerbahçe, son yıllarda görmediğim ama son günlerde umut ettiğim gibi güzel bir oyun çıkardı PSV karşısında. Takımın giderek kıvama gireceği belliydi. Daum sonunda doğruyu buldu ve Aurellio, Selçuk, Appiah üçlüsü orta alanda iyi işler yamaya başladı.
Dün Appiah forvetine yakın oynadı. Rakibi ileride bastı ve gol bile attı. Ama Alex’in o sihirli topuk pasını atamayan da futbolu falan bıraksın yani!
Mükemmel hareketler gördük, maçtan keyif aldık. Penaltı dahil üç gol de güzeldi.
Golde Appiah’ın son vuruşu zor olduğu kadar “boşluk gören” akıllı bir vuruştu.
Anelka deprem gibi
Golü yok ama Anelka rakibi oyalayan en büyük şeytan! Topla buluştu mu deprem gibi silkeliyor rakibini. Alex’e attırdığı gol, kafaya takılan “şapka” gibiydi… Şık ve kalite…
Fenerbahçe forvetinde herkes alışılmışın dışında çalışkandı. Bilhassa Nobre. Selçuk da sokuldu hep karşı kaleye hele bir iki sefer öyle güzel pozisyon buldu ki son vuruşları “Öf aman Nalan!” olmasa PSV sırtında gol çuvalıyla girerdi soyunma odasına.
Şimdi Shalke de Milan’la berabere kalınca Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürüldü.
Haydi Fenerbahçe yürü bu sene
Sen de Şampiyonlar Ligi şampiyonu ol bari!...
Daum’a gönderme!
Herr Daum hani Hooijdonk tüyo vermişti Hiddink’e!...
Ters manyel yapmış galiba…
Mazereti yok bunun
Galatasaray da
Beşiktaş da yenecek!
Kolay gibi gözüken iki maç.
Galatasaray da Beşiktaş da ilk maçlardaki hatalarının cezasını çekmemek için bugün ne yapıp edip maçları alacak. Ancak maçların skorları sizleri yanıltmasın;
1-0 yenilmenin rövanşında 1-0 yetmiyor illa iki fark atacaksınız ve de gol yemeden…
Eğer gol yerseniz aradaki fark iki olacak. Yani;
3-1 yeneceksiniz, 4-2, 5-3 yeneceksiniz.
3-2, 4-3, 5-4 yetmez!
Galatasaray kim Tromsö kim!
İlk bakışta evet öyle… Galatasaray ağır sıklet Tromsö tüy sıklet. Ama iş futbola gelince kazın ayağı öyle değil.
Kimin aklına gelirdi iki Galatasaray orada Tromsö’ye yenilecek!
Kırk yıl karşılaşsalar bir kez olur, o da buna denk geldi!.
Tromsö bir taşra takımı ve amatör kere amatör!
Kendi liglerindeki 14 takım arasında 12. sırada falan…
Koy sepete!
Çamur mamur hikaye!
Norveç’teki maçta çamur mamur deniyor. Geçiniz. Çamur sahada da nasıl oynanacağını bileceksin! Galatasaray orada topla oynadı, çalım attı, çamurun göbeğine daldı.
Oysa uzaktan şutu denese, uzun oynasa, topu çamursuz bölgelere alsa, oyunu gevelese kendini bu kadar zora sokmazdı.
Bunlar geçti. Bugün ne olacak?
Tur için gol yememek ön şart!
2 gol atmak için de fazla plana gerek yok! Çık oyna çuvalla gol atarsın. İstim üstündeki Galatasaray 3-5 gole yakın. Benim endişem gol yemek, ama Tromsö da üç kereden fazla Galatasaray kalesine gelebilirse ben de Brad Pitt’im
Böyle diyorum ama orada bir kez geldiler ve golü buldular. N’apcaz şimdi!
Yine de Galatasaray’dan en ufak bir terslik beklemiyorum.
Fark olur!
Hele Fenerbahçe PSV’ye 3 salladıktan sonra…
Terslik olursa
Gerçekten fark olur!
Ayıp olur!...
Beşiktaş’ta tek yol devrim!
Lamı cimi yok! Beşiktaş İsveç’ten Malmö’yü katlayıp gelecek…
Nasıl yapacak nice yapacak bilemem… Ama yapacak!
Sergen’i kaleye mi koyar!
Ailton’u klonlar iki tane mi yapar!
Pancu’nun yeni doğan çocuğunu mu oynatır! Bilemem…
Bildiğim şeyler var;
Malmö zorda!
Memleketlisi bile Malmö’yü tutmuyor!
Ve Beşiktaş kendi büyüklüğünün farkında değil!
Aklını başına alırsa turu geçer.
Beşiktaş bu maçı kazansın, turu atlasın devrim olur devrim!
Kansız devrim…
Çünkü Beşiktaş’ın böyle bir silkinmeye ihtiyacı var.
Rıza kalır mı gider mi, o yönetimle Rıza’nın sorunu…
Bence Beşiktaş önemli. Şahıslar değil.
Turu geçerse cuk oturur, aksi olursa…
Yani;
Beşiktaş yenilirse, yenilenir!
O da zaman alır!
Kolay gibi gözüken iki maç
Beşiktaş, 1-0 yenildiği maçın rövanşında bu akşam İsveç’te Malmö önünde tur mücadelesi yapacak. Siyah beyazlılar 21.30’da başlayacak maçı kazanarak UEFA Kupası’nda gruplara kalmak istiyor. Yediklere yemekten zehirlenen Cordoba, Koray ve Tayfur kadrodan çıkartıldı.
Kartal’a 2-1 yeter
İnönü Stadı’ndaki maç 1-0 kaybeden Beşiktaş’ın UEFA Kupası’nda gruplara kalabilmesi için bu akşamki karşılaşmadan mutlaka galip gelmesi gerekiyor. 2-1, 3-2, 4-3 gibi gollü tek farklı galibiyetler, Kartal’ı tura uçurur. 1-0 kazanırsa, maç uzatmaya gider.
MALMÖ
Asper Persson Abelsson Elanga Höiland Osmanovski Olsson Mattison Holgersson Alves Pode
BEŞİKTAŞ
Murat Ali Güneş İ.Toraman Gökhan Adem A.Hassan Okan Kleberson Tümer İ.Akın Ailton
*Osman TANBURACI*