Ligin beşte biri bitti. Profil gözüktü;
Galatasaray ile Fenerbahçe bu işi götürür. Yani şampiyonluk için iki aday var.
Bu durum medya için de seyredenler için de taraftarlar için de pek hoş değil!...
Sürprizler olabilir!
Örneğin; Kayseri Erciyesspor ve Kayserispor benim sürpriz adaylarım.
Sıvasspor’la Ankaraspor da var bunların arasında.
Kayserispor Ertuğrul Sağlam’la iyi gidiyor. Futbol anlayışı rakibi oynatmamak değil, Fenerbahçe karşısında 75 dakika dayandılar hem de öne bile geçebilirlerdi. 3-0 yenilmeleri talihsizlik!
K. Erciyesspor’la Sıvasspor yenişemediler. Ama maç mükemmeldi…
Bir de Konyaspor’u beğeniyorum. Aykut Kocaman bu işi iyi biliyor ve hiç de reklam yapmıyor. Aranan kimlik… Helal olsun!
Dikkat edin bunlar ikinci ligden yeni gelmeler…
Ne güzel değil mi?
Bu dört takım sürpriz de yapabilirler.
Nedir bu sürpriz?
Şampiyonluk dahil ikincilik…
Ben ikinciliği bile başarı sayarım, çünkü bizde 3 büyükleri aşmak pek mümkün değildir! Mutlaka onlardan biri şampiyon olacak diye galiba bir madde var yönetmelikte…
Şok yaşayanlar
Beşiktaş ve Trabzonspor erken tökezlediler...
Hele Beşiktaş!
Şok yaşamanın başlıca nedenleri şunlar;
1 – Geç yapılan transferler (Ailton, Kleberson)
2 – Ronaldo’nun gidişi (büyük hata, bugün defanstan şuurlu top hiç çıkmıyor)
3 – Yanlış kadrolaşma (Youla, Veysel, Ahmet Dursun, Tayfur)
4 – Rıza Çalımbay’ın ilk 11’i belirleyememesi (her hafta değişik kadro)
5 – Çalımbay’ın takım içinde birliği sağlayamaması (gruplaşmalar ve hocanın otorite kurmak isterken yaptığı hatalar. Sevgi yerine disiplin sağlamak için gizli sertliği kullanmak istemesi)
6 – Gol için Ailton’a partner bulunamaması
7 – Menacer(!) Erdil Arpacı’nın geçen yıldan beri takımı yanlış yönetimi. Arpacı katalizör olacağına tam bir bomba! Söylemleri çok değişken... Futbolcular ve hoca şaşkın vaziyette.
Bunlar düzeltilmedikçe Beşiktaş’ın başarılı olması zordur.
Rıza Çalımbay doğrudan suçlu değildir ama Rıza ile de yola devam etmek mümkün değildir.
Dört haftada dört mağlubiyet alan hoca gider! Hatta Malmö maçı bile kazanılsa hiçbir şey düzelmez!
Beşiktaş’a yabancı hoca ve takımın başına bir idari menacer getirilmesi şarttır.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve Kıvanç Oktay’la Murat Aksu, Sinan Vardar ve diğerlerinin iyi niyetle çalışmalarından hiç kuşkum yok ama tahammüllerine şaşıyorum.
Verilen sözlerdenr de, evlatlardan da önemlisi kulüptür!
Yılların Türk futbolu lokomotifi Beşiktaş daha fazla zaman kaybetmeden rayına oturtulmalıdır.
Çünkü futbol takımlarında kötü gidiş öyle şıp diye düzelmiyor... Örnekler çok.
Trabzonspor
Yazık oldu!
İki kişi için üzülüyorum; Atay Aktuğ ve Şenol Güneş...
İki kişiye çok kızıyorum; Atay Aktuğ ve Şenol Güneş...
Atay Başkan; çok iyi niyetli ama Ziya Doğan’ı elinden kaçırması hataydı... Doğan sıfırdan bir takım yaratıyordu ki ışınlandı!! Doğan kalsaydı Tolga da gitmezdi belki...
Şenol’un gelmesi de pek uygun değildi. Başkan bunlarda hata etti. Bir de Gökdeniz’i çok sahipsiz bırakmışlar...
Başkan Aktuğ’u seviyorum çünkü çok beyefendi, sportmen ve de hazımlı...
Şenol Hoca ise örnek bir davranışta bulundu;
Milli Takım hocası iken Futbol Federasyonu ile alacak-verecek konusunda mahkemelik olmuş ve çok sevimsiz bulunmuştu. Bugün Trabzon hocalığından istifa etmesiyle Şenol Hoca “ben para peşinde değilim, başarılı olursam devam ederim olamazsam derhal istifa eder giderim. Para için çingenelik etmem!” diyor...
Bravo Şenol Hocam.
Trabzon nasıl kurtulur?
Zor!
Çöküş Anorthosis maçıyla başladı, Gökdeniz olayıyla tavan yaptı, iki maç üst üste 2. Lig’den gelen takımlar Sıvasspor ve Vestel Manisaspor’a yenilince çöktü!
Trabzon defansı; Jefferson ve Eller püff! Jefferson belki gelecek vaat ediyor ama bugün için canlı bomba!
Eller de çok sıradan...
Orta alana ocak ayında takviye gerek...
Forvette Fatih Tekke yalnız, Mehmet Yılmaz çok yetersiz!
N’apsın Şenol Hocam!
İşte burada da Atay Aktuğ’a kızıyorum, iyi transfer yapamadılar...
Hayal kırıklığı yaratanlar
Başta Malatyaspor, Denizlispor ve Diyarbakırspor. Al üçünü vur birbirine...
Durmadan kendi sahalarında yeniliyorlar.
Üçünün de hocası gitti!
Demek başarı yoksa hoca gidiyor!
Normal...
Başka sebepler de var ama...
Hocalar size soruyorum; başka istifa edecek var mı?
İlk 7 haftada istifalar peş peşe geldi...
Geçen yılın en parlak hocası Giray Bulak bile gitti...
Rıza Çalımbay’ın da eli kulağında...
Daha devamı gelir diye düşünüyorum.
Desenize medyada yorumcular çoğalacak!
Onun için ben de soruyorum sevgili hocalara;
Başka istifa edecek olan var mı?
Varsa ona göre koltuk ayarlayacağım tv kanallarında...
6. Haftaya bakış
Haftanın oyuncusu
Jaba (Ankaraspor)
Haftanın hakemi
Cüneyt Çakır (Diyarbakır-Ankaragücü)
Haftanın takımı
Ankaragücü (Diyarbakır’ı deplasmanda yenerek ilk galibiyetini aldı)
Haftanın teknik direktörü
Ertuğrul Sağlam (Kayserispor. Fenerbahçe karşısında rakibine oyun oynatmamak yerine açık futbolu tercih ettiği için)
Haftanın 11’i
Volkan (FB)
Serkan (FB), Johanna (Manisaspor) Hakan Kutlu (Ankaragücü) Hakkı (Sivasspor)
Batista (Konyaspor), Appiah (Fenerbahçe), Ahmet Yıldırım (Ankaraspor), Uğur (Vestel Manisaspor)
Meduna (V. Manisaspor), Jaba (Ankaraspor)
Yedekler
Jerviç (Ankaraspor), Orhan Ak (Galatasaray), İsmail Güldüren (Gençlerbirliği), Erman (Koınyaspor), Balili (Sıvasspor), Rafael (Samsunspor),
Haftanın sihirbazı
Alex (Fenerbahçe. Kayserispor’a attığı frikik golü)
Haftanın golü
Molnar (Ankaraspor)
Haftanın delikanlısı
Samet Aybaba (Ankaraspor) Eski takımı Beşiktaş’ı ve eski takım arkadaşı Rıza Çalımbay’ı yenerek dedikoduların önünü kestiği için. Ama ne yazık ki şimdi de Samet Aybaba’ya; “Sen nasıl Beşiktaşlısın” diyenler çok!...
Haftanın ayıbı
Hasan Şaş ile Necati’nin birbirine horozlanması... Biri kaptan öteki birader... Hakem görse ikisine de kart gösterirdi. Yasaların suç saydığını ben hoş göremem! Galatasaraylı oluş bile kar etmedi, ayıp! Bu yüzden ikisini de haftanın karmasına almadım...
Haftanın gafı
Rıza Çalımbay’ın Ankaraspor maçından sonra takımı terk edip arabayla İstanbul’a dönmesi..
*Osman TANBURACI*