Orjinal Mesajı Yazan: emirko
çok teşekkürler, zannedersem oldu:) şimdi güzel bi maç yapim tam anlarım...suat arkadaşım, bu 3d ayarlarında aynı senin ekran gibi yaptım...bu örtüşme önlemyi niye uygulama tercihi yaptın , bir de yönbağımlı filtrelemyi niye 2x yaptın, bende 16x di de:)
2x yönbağımlı filtrelemeyi (AF) stad çimlerinin daha ii gözükmesi (karıncalanmayı kaldırıyor) için verdim , daha yüksek değerlerde ( 8x , 16x gibi) PES 4 te bazı stadlarda grafiklerin yoğunlaştıgı yerlerde (bilhassa kale önü gibi) kasmalar yapıodu o yüzden 2x de bıraktım ama PES 5 demo da denemedim yüksek değerleri , PES 4 e göre konuşuyom gerçi 2x te yeterli oluyo zaten .. bi de sende oranın açık oldugundan eminsin dimi yani yanındaki ' Uygulama Tercihi ' kutucuğu işaretli değil çünkü standart ayarlarda buralar ayarlı olarak gelmiyo ?? kendin sonradan yapman lazım ??
Örtüşme Önleme olayı yani teknik konuşursak AntiAliasing (AA) işlemi ekran kartını cok fazla yoran-zorlayan bi işlemdir.. hatta yeni cıkan ekran kartları bu tip uygulamalar ile test edilerek performansları değerlendirilir.. o ayarı actıgım zaman yine PES 4 ün bazı stadlarında kasmalar yapıyo .. ama merak etme bi gün şöle X800XT gibi bi ekran kartı alırsam onları mutlaka açıcam.. zaten anca öle test edilir o kart.. ;)