U-17 Futbol Milli Takımımız harikalar yaratıyor…
Dün gece de Meksika’yı 2-1 yendiler… Hem de mağlup bile olsalar finallere uzanmaya hak kazanmışken…
Hiç biri bu sonuç bana yeter demedi ve Meksika’yı da muhteşem bir futbolla paketleyip grup lideri olarak emin adımlarla finale yürüdü.
Yürümek hafif kalır koştu koştu!...
17 yaş hayatın başı…
Böyle başarı hayatın tadı…
Teşekkürler analar…
Teşekkürler babalar…
Ne evlatlar doğurmuşsunuz…
Teşekkürler Milli Takım Hocası Abdullah Avcı
Ne gençler yetiştirmişsiniz…
Ne takım yaratmışsınız…

Seyrederken gözlerim yaşardı…
Ne yaşarması ağladım.
Belki de kaderime ağladım!...
U-17 gençleri bize büyük dersler veriyor.
Bakın neler;
- Küçüklerimiz böyleyse niye büyüklerimiz dökülüyor?
- Abdullah Avcı hocanın yetiştirdikleri niye sonrasında kayboluyor?
- Hakan Şükür için hala “alternatifi yok” diyenlerin gözleri kör mü ki bu gençleri görmüyor?
- Dünya genç oyunculara (Rooney, Casillas, Ajax’ın 19 yaşında kaptanı olan 10 numaralı Van der Vaart) kulüp ve milli takımlarının kapılarını açarken biz niye bu gençlere şans vermiyoruz da hala “kaşalotlar”dan medet umuyoruz? Nerdesiniz ey futbol bilgeleri…
- Yabancı hayranlığı (Iliç, Heinz, Appiah) yüzünden acaba gözlerimize katarakt mı indi?
- Niye tabanca gibi bu gençleri büyük takımlarımızda oynatmıyoruz da alt gruplara kiraya veriyoruz? Yüreğimiz mi yetmiyor, koltuk sevdası mı atılımlara engel oluyor?
- U-17’de 6 tane yabancı takımların formasını giyen futbolcumuz var niye bizde bir tane bile büyük takımlarımızda genç yabancı yok?
- Niye U-17’de Galatasaray’dan 5 futbolcu var da Galatasaray A takımında bunlardan biri yok?
- Alt yapı alt yapı diye tutturmuşken neden Fenerbahçe’den 1 futbolcu var? Neden Beşiktaş’tan hiç yok? Neden Avrupa’dan 6 futbolcumuz var kadroda? Niye ötekilerin hepsi Anadolu takımlarından ve ikinci ligden? Niye? Niye?
- NİYE MEDYA BU ÇOCUKLARA İLGİ GÖSTERMİYOR?
- NİYE BU ÇOCUKLAR PERU’DA YALNIZ BAŞLARINA BIRAKILIYOR; NİYE MAÇLARI TRT’den değil de EUROSPORT’tan veriliyor? Niye gurbet ellerde onları yapayalnız bırakıyoruz! Niye bu kadar ilgisiziz. Bunu ntv değil TRT verecek, devlet sahip çıkacak! Bir futbol çizgimiz olduğu ispat edilecek. Önemsediğimiz belli olacak.
- Nerdeee…
-
Bütün bunlar Türkiye’nin futbola nasıl baktığını açıkça ortaya koyuyor!
Sonra da borç içinde yüzen üç büyüklerin peşine takılıp gidiyoruz!
Yeteneklerimiz var, ama onları 18’inden sonra yok ediyoruz. Çünkü köklü bir futbol anlayışımız yok! Planımız, programımız, hedefimiz yok!
Gence değer vermiyor sonradan çuvalla dolar sayıp yabancı transferi yapıyoruz.
Her şeyi tesadüflere bırakmışız!
İşler iyi gitmezse kelle alıp kelle vermişiz!
Her iktidarda makas değiştirmişiz!
Bir futbol ekolümüz bile yok!
Böyle futbol görmedim
Tv’nin başına çakıldım kaldım…
O ne çabukluk öyle…
O ne tek top…
O ne disiplin…
O ne kararlılık…
O ne beceri…
Yaş daha 17
Helal olsun!
Meksika maçına mağlup başladık, golü yedik şok yaşamadık. Tıkır tıkır futbol oynadı çocuklar, hiç sinirlenmeden, hiç panik yapmadan ve galibiyet golünü 90’da buldular. Bunlar varken sırtımız yere gelmez vallahi! Bravo Abdullah Avcı
Ya senden üç tane daha olmalı ya bu çocukların ardından 33 tane daha bulmalı.
Bunu başarırsak sırtımız yere gelmez!
Yılmaz Deniz ve Nuri Şahin
İkisi de Almanyalı. Sanırsınız takıma iki tane göktaşı düşmüş! Ben böyle akla dayalı bir oyun düzeni ve bir an oyunu geciktiren hareket görmedim.
Bu çocuklar futbolu ezberlemiş öyle oynuyorlar. Uruguay maçında da öylelerdi ve yine pes etmediler son dakikada yine rakibi yendiler!
Ağabeyleri son dakikada pes ederken bunlar tam tersini yaptılar.. Demek gençlere güvenirsek ileride yüzümüz güler!
Bu bir tecrübedir…
Kaleci Onur’dan bu milletin onurunu pekiştiren;
Caner, Emre, Aydın, Ergun, Cengiz, Ferhat ve de bilcümle Mehmetlere kadar hepsine binlerce öpücük!...

Galatasaraylı Özgürcan
O bir kaptan. Mükemmel işler yapıyor. Diyebilirsiniz ki daha çok genç. Haklısınız hemen A takımda oynamayabilir ama U-17’de 5 tane Galatasaraylı genç varsa bugün neden Galatasaray bu halde?
Geriye dönelim Ali Yavaş yıllardır bu takıma alt yapıdan altın değerinde çocuklar yetiştirmedi mi?
Nerede bunlar?
Felipe, Saar, Almaguer, Conceicao, Jardel niye geldiler...
Evet!
Bizde alt yapı var ama demek üst yapı yok!
Ya da akıl!
Ölürüm sizler için çocuklar…
Ellerinden öperim Abdullah Avcı…
Sen benim küçüğümsün olsun!
Onlar benim evlatlarım…
Evlat yetiştiren hocanın ellerinden öpülür
Osman TANBURACI
Bir Osman Tanburacı Klasiği !!!