RIZA ÇALIMBAY:
Ben alışığım bu eleştirilere. 10 gündür çok şey öğrendim.. Üzüldüğüm asıl olay, asılsız haberlerin çıkması. Bunlar takıma zarar veriyor. Ama bunlar bize çok şey öğretti. Her takımda yaşanan olaylardan birini yaşadık. Önemli olan bunu kısa sürede atlatmak. Olaylar medyanın abarttığı gibi değil.
Takımdan çok fazla pozisyona girdiğimizden dolayı memnunum. Çok şanssız bir dönem geçiriyoruz. Ama bunu bahane olarak görmüyoruz.
Fenerbahçe maçı da dahil baskılı oynadık. Ama örneğin Malmö maçındaki gibi basit gol yiyoruz.
Fenerbahçe maçı için üzüldüğüm asıl nokta taraftarımızdı. Dört dörtlklerdi. Biz onlara galibiyet hediye etmek istedik ama olmadı. Fenerbahçe maçından sonra ise bu tür olaylar meydana geldi.
Ben hiçbir oyuncunun adını vererek bir yorum yapmadım. Ama en büyük sorun yedek kalan oyuncular dedim. Bazıları yedek kalacak ve rekabet olacak, bunun da rekabet adına takıma katkı sağlayacağını söyledim.. Ama maalesef 'eski oyuncuları suçladı' gibi haberler çıktı. Böyle bir şey kesinlikle yok. Kadromuz geniş ve bu kadroda bazı arkadaşlar elbette ki yedek kalacak, üzülecek. Mesela Kürşat olayı. O'nu biz göndermedik, kendisi gitti. Çünkü ben oynamak istiyorum dedi. Yani ben hiçbir oyuncunun adını vererek bir açıklama yapmadım.
Zaten eski oyuncu yeni oyuncu ayrımı çok yanlış. Kürşat geldi ve gönderildi, Ali Tandoğan ise oturuyor. Bizim kadromuz çok geniş ve hepsi oynayacak arkadaşlar. Hocaya karşı bunların kullanılması çok yanlış.
Sinan Engin’le ilgili konuşamam. Yönetimle yaptığımız toplantıda bu konuda konuşmadık. Sadece bilgi alışverişi yaptık. Onlar senin arkandayız ama hedeflerimiz var, bunlara ulaşmalıyız dediler. Tayfur zaten menajerimiz.
Beşiktaş takımının tek alternatifi başarıdır. Ben kötü niyetli eleştiriye karşıyım.. Hatta bu konuda bir basın mensubuna dava açtım. Takımı, oyun düzenini tabii ki beğenilmeyebilir. Bu konuda yapılacak her eleştiriye de saygı duyarım. Ama farklı eleştiriler olursa karşısında dururuz..
Ben bu işi şanssızlığa da bağlıyorum. Geçen sene bu kadar pozisyona girmeden maçlar kazandık. Artık maçı daha fazla yaşayacağız, daha çok maçın içinde olacağız. Yapmamız gereken başka bir şey yok!
Malmö ve lig maçları kötü biterse ne olacak diye bir soruya cevap veremem. Malmö maçı iki maç ve daha bitmedi. Ortada bir şey yok. Biz ilk maçta kazansaydık da henüz bu iş bitmemişti. Bu maçlar bittikten sonra ne olacağı bana sorulur ve cevap veririm. Ama şimdi cevap veremem. Ligde de henüz 6 maç yapıldı. Daha belli bir şey yok. Her zaman biz şanssız olacak değiliz.
TAYFUR:
"Hocamızla devamlı diyalog içindeyiz. 10 gün içinde ligin en iyi top oynayan, en iyi takımıydık. Ama biraz kötü gidince bu tür haberler çıkartıldı. 'Takımı bölen eski oyuncular var' diye birkaç yazarımız fikirler ortaya attılar. Onlarla yargı önünde de hesaplaşacağız. Hocamızın yanındayız ve onu seviyoruz. En az oynayan belki eskiler olarak biziz, ama her zaman takımın yanındayız. Birileri hocanın arkasından konuşuyor diyorlar ve camia hatta yeni arkadaşlarımız bu sözlerle yöneliyor. Ama herkes kimin ne olduğunu biliyor.. Biz hocamızın arkasından konuşulmasına zaten izin vermeyiz.. Hocamızın her zaman yanındayız."
ajansspor