Brezilyalı yıldızımız Kleberson, "Taraftarlarımızın desteğiyle çoşuğ şampiyon olacağız" dedi.
Son haftalarda gösterdiği performansla tüm çevrelerin takdirini toplayan, dünyaca ünlü futbolcumuz Kleberson'un Fotomaç Gazetesi'yle röportajı şöyle:
Manchester United'dan Beşiktaş'a geliş öykün nedir?
Benim kendi güvenimi kazanmam ve Milli Takıma geri dönebilmem için oynayabileceğim, tanınan bir takıma gitmem gerekiyordu. Eşimle oturduk buna karar verdik. Bunun en iyisinin Türkiye ve Beşiktaş olacağına inandık. Doğru karar vermişiz.
Seni tanıyan herkes 'çok mütevazı bir yıldız' diyor. Bunu nasıl başarıyorsun?
Kendimle ilgili basit bir formülüm var. Kendimle barışık bir insanım. İnsanlar bana nasıl yaklaşıyorsa ben de onlara aynı şekilde davranıyorum.
Hep eşinden bahsediyorsun. Senin için ne ifade ediyor?
Karım Dayane gerçekten benim için çok önemli. Bana güç veren bana yardım eden. Dövmelerim de karım Dayane ve oğlum Klebinho'nun isimleri ve ayrıca karımla benim ismimizin baş harfleri var. Bütün vaktimi oğlum Klebinho ile geçiriyorum. Uyku problemi olduğu için bütün gece onunlayım. Çok yetenekli, eminim ki benden daha iyi futbolcu olacak.
Son haftalarda kötü sonuçlar aldınız. Nedeni nedir?
Kötü olduğumuza inanmıyorum. Oynadığımız futbolun karşılığını alamıyoruz. Gerçekten de çok şanssızız. Karşı kalede çoğalmamız ve bulduğumuz pozisyonlara baktığınızda şanssız olduğumuzu görüyoruz. Pozisyon bulmasak, yüreğimizi sahaya yansıtmasak bu kadar şaşırmam. 'Kötü oynuyoruz' demem, çünkü oynamıyoruz. Benim gördüğüm bizim sahamıza gelenler 1 puan için geliyorlar, kapanıyorlar. Bundan kaynaklanıyor. Farklı kazanacağımız bir maç bizi rahatlatacaktır.
Rıza Hoca da çok eleştiri alıyor. Ne düşünüyorsun?
Rıza Çalımbay olabilecek teknik direktörlerin en iyisi. Hiçbir problemim yok. Uyum içinde çalışıyoruz. Buraya gelme sebeplerimden biri. Biz başkanından futbolcusuna kadar bir bütünüz. Ortada bana göre zafiyet ve eksiklik yok. Biz güçlüyüz.
Beşiktaş'ın şansı nedir?
Taraftara bir mesaj vermeye gerek yok. Seyirci her şeyin farkında. Çünkü onlar her şeyi görüyorlar ve biliyorlar. Şampiyon olacağız gibi mesaja gerek yok. Ben inanıyorum ki onlar bize güveniyorlar. Bundan önceki maçlarda yaptıklarını yapsınlar. Buna devam etsinler. Biz gerekeni yapacağız.
Bu taraftar şampiyonluğu hak ediyor mu?
Kesinlikle... Ben bu seyirciyi hiçbir şeye değişmem. Bize verdikleri bu motivasyonu vermeye devam etsinler şampiyonluk için en büyük şans bizim.
Golden sonra ne yaşadın?
Ben golü attıktan sonra hepsini kucaklamak istedim. Her takım bu şansa sahip değil.
5 metre havaya zıpladın?
Benim karım ve çocuğum yukarıda otuyordu. Onlara ulaşmak için zıpladım! (Gülüyor). Öyle hızlı koşmuşum ki arkama bir baktım, hiç kimse yetişemedi.
Gol attığında neden foto muhabirlerine doğru sevinmiyorsun?
Gol attığımda bunu düşünemem. Ben Ailton gibi değilim. Ailton her maç gol attığı için düşünebilir. Ancak şu bir gerçek, ondan öğreneceğimiz çok şey var. Ama ben az gol attığım için kendimi kaybediyorum.
Derbi gecesi neler yaşadın?
Gerçekten şok olduk. Hiç kimse bu sonucu beklemiyordu. F.Bahçe'den daha iyi oynadık. Özellikle ikinci yarı gerçekten çok çok iyi oynadık. Malmö'nün kalecisi gibi F.Bahçe'nin de kalecisi de takımlarını kurtardı. İkisi de benim gol atmamam için elinden geleni yaptı.