Tek erkeklerde yarı final maçlarında Roger Federer ile Lleyton Hewitt, Andre Agassi ile de Robby Ginepri karşı karşıya gelecekler.
Geçen yıl bu turnuvanın, bu yıl da Wimbledon Turnuvası’nın şampiyonu olan 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, 11 numaralı seribaşı Arjantinli David Nalbandian’ı 6-2, 6-4 ve 6-1’lik setlerle 3-0 yendi.
Bu yıl üstüste 33. sert zemin maçını kazanan ve tüm sezonda yalnızca 3 maç yitiren Federer, Nalbandian karşısında da üstün bir performans sergileyerek maçı 3-0 kazanmasını bildi.
** FEDERER: HEWITT BENİ ÜRKÜTÜYOR**
Federer, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Özellikle bu maçta iyi oynadığım için mutluyum. Her ne kadar 3-0 gibi bir skorla da maçı kazanmış olsam burada gerçekten çok iyi oyuncular var. Yarı finalde karşılaşacağım Lleyton Hewitt karşısında daha önce elde ettiğim skorlar beni biraz ürkütüyor” dedi.
Tek erkeklerdeki diğer karşılaşmada ise 2001 yılının şampiyonu ve geçen yılın finalisti olan 3 numaralı seribaşı Avustralyalı raket Lleyton Hewitt, Finli Jarkko Nieminen karşısında 2-6, 6-1, 3-6, 6-3 ve6-1’lik set sonuçlarıyla 3-2 üstünlük sağladı.
** HEWITT: İYİ DEĞİLDİM**
ABD Açık’ta son 6 yılda 5 kez yarı finale yükselme başarısı gösteren Avustralyalı raket, “Bu maçta biraz yavaştım ve çok iyi değildim. En iyi performansımı 5. sette gösterdim. Bu mücadeleden başarıyla ayrıldıktan sonra umarım yarı finali ve finali de kazanırım” diye konuştu.
Tek bayanlarda ise TSİ bu gece ve yarın sabaha karşı yapılacak yarı final maçlarında Kim Clijsters, Maria Sharapova ile Mary Pierce ise Elena Dementieva ile finale çıkma mücadelesi verecek.