Dün bir futbol gazetesinin internet sayfasında gördüğüm bir haber üzerine internette küçük çaplı bir araştırma yaptım. Haber şöyleydi:
Dünya, 10 yaşındaki futbol sihirbazının peşinde.
Dünya, 10 yaşındaki Brezilyalı futbol sihirbazı Jean Carlos Chera'yı konuşuyor. Kendisinden 4 yaş büyük oyuncularla maça çıkan Jean Carlos, müthiş tekniği, çalımları, attığı aşırtma goller ile izleyenleri şaşkına çeviriyor. 'Maradona' lakabını alan Jean Carlos'u Parana Sports Athletics Association kulübü keşfetti. Manchester United, Milan, Barcelona ve Real Madrid bu 10 yaşındaki futbol sihirbazının peşinde.
(pasFOTOMAÇ' tan alınmıştır.)
Başta abartı gelmişti ama söyledikleri kadar varmış doğrusu. Buradaki videoyu izlerseniz bana hak vereceksiniz. Üstelik bu çocuk daha 10 yaşında. Sanırım dünya futbolu yeni yıldızını buldu. Bizim ülkemizde tüm futbolculara "yıldız futbolcu" denmesi sizi yanıltmasın, benim bahsettiğim yıldızlar Maradona, Pele gibi isimler.
Tabi araştırma bununla da kalmadı. Olayın FM boyutunu merak etmiştim doğal olarak. Hemen data editörü açıp "chera" adını girdim. Onlarca isim çıktı, ama işte oradaydı: Jean Carlos Chera ve potansiyeli -10. FMye bir kez daha hayran olurken birşey daha aklıma takılmıştı. FMde 10 yaşlarında başka yıldız adayları da varmıydı acaba? Sorunun cevabı oldukça netti: Oyundaki en küçük futbolcu Chera (1996 doğumlu), ondan sonra gelenler ise 1989lular! Bence artık Adu'nun pabucu dama atılır, yeni yıldızımız JEAN CARLOS CHERA!

FM 2006yı zaten iple çekiyoruz, işte bir neden daha :) . Oyunu alır almaz profiline göz atacağım oyuncuların başında geliyor Chera.