futbolun bu kadar çok sevildiği bir ülkede tabii ki en sevilen oyun türlerinden biri de futbol oyunları olacaktır. Futbol oyunu deyince benim aklıma gelen oyun ise, FIFA serisidir. Yok "Fifa ölüyor!" yok "PES varken FIFA gitsin çöp toplasın!" gibi söylemlere hiç aldırış etmeden bunu söyledim, tabii ki herkesin fikirlerine saygımız var ama bana kalırsa hâlâ FIFA en iyi futbol oyunudur. Nedenine gelirsek "oyun ruhu" derim herhalde. Ya alışkanlık meselesidir ya da gericilik silsilesidir ama yine de hiç kimse beni Fifa serisinin efsanevi yorumcusu John'u unutturamaz
Durum öyle olunca ben de dayanamadım ve serinin son halkası "FIFA 2006" hakkında bir ön inceleme yazısı hazırlayayım dedim.Arkadaşlar bilmiyorum farkında mısınız ama EA Sports'un Fifa üzerine yansıttığı acayip bir huyu var: Yok etme huyu! Adamlar eski oyunlarda olan özellikleri bir sonraki oyundan kaldırıyorlar.Oyunumuzdaki temel yenilik tabii ki yine kadro güncellemesi olacak. Fifa 2006, güncellenmiş 21 lisanslı ligi ve 10.000 dolaylarında profesyonel futbolcularıyla yine karşımızda olacak. Bunların içinde Türkiye Süper Ligi’nin olmaması bence üzücü.
EA Sports’un Fifa 2006 konusundaki en büyük iddiası “Career” modu. Söylenene göre adamlar Total Club Manager isimli menajerlik oyunundaki birçok özelliği Fifa’daki kariyer moduna eklemiş ve harika bir menajerlik bölümü ortaya çıkarmışlar.Yeni Fifa oyunumuz stadyum konusunda bize büyük bir içerik sunmaya hazırlanıyor. 29’u gerçek stadyum, 14’ü de uydurma EA stadyumu olmak üzere toplam 43 stadyum bizi bekliyor.Arkadaşlar oyunun çalım sisteminin harika olması nı vurgulamak istiyorum.Grafik konusunda EA yine harika işler başaracak, bu kesin. Ancak bir de grafikler ile alâkalı olan bir olay var, o da customize modu. Şu ana kadar gördüğüm en kaliteli karakter modelleme olayı EA oyunlarında var zaten.yeni oyunumuzda yine free-kick atmayı yeniden öğrenmemiz gerekecek. Açıkçası bir önceki sistemi beğenmemiştim. Her top doksana giriyordu ve bu bir süre sonra free-kick hastalarını sıkıyordu. Bakalım yeni sistem nasıl olacak… Ayrıca oyunda bir de aşırı derecede güzel olacağı söylenen ver-kaç sistemi olacak.Oyunumuz yine EA kalitesine uygun grafikler ve müziklerle donatılmış olacak.
Başka olmasını istediğim özellikler :
First Touch özelliği aynen korunsun, mümkünse geliştirilsin.
Seyirciler kartondan olmasın
oyuna türkiye ligi dahil edilsin
5 gol yiyen takımın oyuncuları 6. santralarını yaparken arkadaşlarını alkışla morallendirmeye çalışmasınlar.
gol atıp eger malup takımsa topu alıp hemen santraya yönelsin
Rakip takımlar Brezilya milli takımı gibi bütün sahayı dolaşmasınlar.
Oyuna salon futbolu da dahil edilsin.
Çimenler gerçekçi görünsün.
her ne kadar ea kar futbolda pek görünmüyo desede karlı sahayı koysunlar
Top direğe vurunca gerçekçi ses çıkarsın
Şimdilik bu kadar aklıma geldi. İnanın, eğer yukarıda saydıklarım da oyuna dahil edilirse PES-FIFA polemiği sona erer