Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sporun ustarıyla buluştu. Turgut Koloğlugil'in bulunduğu zirvede Başbakan Erdoğan, gündemdeki konular ve spor ile ilgili bir çok olaylar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, cumartesi günü oynanacak Danimarka maçı öncesi önemli mesajlar verdi. İşte Tayyip Erdoğan'ın dikkat çekici konuşmasından başlıklar:
"Danimarka maçını merakla bekliyorum. Maça gideceğim. İnşaallah Bulgaristan maçı gibi olmaz. Kazanacağımızı ümit ediyorum. Ancak Türk Milli Takım'ı kollektif futbol oynamıyor. Hatlar arasında bağlantı yok. Kopuk kopuk olunca da futbolun ve Milli Takım'ın güzelliği kayboluyor"
"Halterci Nurcan Taylan kızım gibiydi. Ama karıştığı olaylardan elime geçen belgeleri okuyunca şaşırdım"
"Hayatımın en güzel golünü İzmit Seka sahasında attım. Rakip kimdi hatırlamıyorum. Ancak o maçta ceza sahası dışından topu 90'a yolladım"
"Fenerbahçeli Alex'in Samsunspor'a attığı gol muhteşemdi. Fenerbahçe'nin 14 Eylül'de İtalya'da Milan ile yapacağı maça gidemeyeceğim. Gitmek isterdim ancak o tarihte Amerika'da bulunacağım"