"Merhaba arkadaşlar,
ben PS2 oyunlarının online modunu test etmekteyim ve geçenlerde incelemem için PES5 in beta sürümünü yolladılar.Bu Beta sürümünde sadece antrenman ve online kullanım mümkün.İlginçtir,beta olmasına rağmen tüm takımlar ve menu ayarları(option) da beraberinde geldi.
İlk olarak oyunu gerçekten çok beğendiğimi belirtmek istiyorum.Her zaman olduğu gibi yine başlangıçta pek bir şeyin değişmediğini düşünmüştüm,ama oynamaya başlayınca birçok şeyin değiştiğini hissetmeye başladım.Ve şimdi size o birkaç değişiklikten liste halinde bahsetmek istiyorum.(Bu liste bitmez :) )
-Artık sidestep için R2 tuşu kullanılmıyor,bunun yerine sadece yön tuşlarını(D-Pad) kullanarak bu mümkün olacak.Başta tuhaf geldi ama sonradan mükemmel birşey olduğuna kanaat getirdim.
-Artık oyuncuların özelliklerini daha iyi hissedeceksiniz,özellikle top kontrolü sırasında.(Hızlı koşup koşmamanız çok şey farkettiriyor)
-Cristiano Ronaldo ameliyat (plastic surgery) geçirmiş.
-Lisanslı takım sayısı artmış ve özellikle FC Portonun lisanslı olması sevindirici.
-Kimseye dokunmadığınız halde durup dururken sakatlanmalar olabiliyor.Hatta bir keresinde adamın biri düştü ama hakem oyunu durdurmadı ve ben topu dışarı atmak zorunda kaldım.
-L1 ile atılan paslar çok daha etkili
vs.
ve asıl önemli kısım ONLINE bölümü için,
-LAG YOK artık arkadaşlar.:meksika:Hiç şüpheniz olmasın ki oynadığım oyunlar tamamen lagsızdı ve eski PES4teki oynadığımız o laglı berbat online oyunlarla uzaktan yakından alakası yok.(Bağlantım 512/128kbps)Bu durum gerçekten sevindirici.
-Artık belirli serverlar ve düzenli odalar var.Ayrıca oficial ranking(puanlama)sistemi getirlmiş ama isterseniz tabi friendly de yapabiliyorsunuz.
-Dört adet lig var ve siz buralarda mücadele edebileceksiniz.
-Daha çok bireysel istatistik olacak.(gol ortalamanız,en sevdiğiniz oyuncu,kaç maç üst üste kazandığınız vs.)
-Birden fazla oyuncu ile online oynamak da artık mümkün.(örn. 2vs2,3vs3)Ben denemedim ama iki oyuncunun beraber yönettiği bir takıma karşı oynadım.
-Oyun içinde yazılı chat yapabilme özelliği eklenmiş(mikrofonla iletişim yok sanırım)
-Arkadaş listenizi oluşturabildiğiniz gibi,istediğinize de engel koyabileceksiniz.
Evet bu mesaj uzuyor gittikçe bu yüzden burada bitirmek istiyorum.
ŞİMDİDEN HAZIRLANIN!ONLINE MOD BU SEFER ÇILGIN BAĞIMLILIK YAPACAK.BEN HİÇ DURMADAN OYNUYORUM ONA GÖRE.
Muhtmelen KONAMI yakında serverları kapayıp,oyun resmi olarak satışa çıktığında tekrar açacak.
Bence PES5 şu an doğru yolda emin adımlarla ilerliyor.Ama mikrofon kullanmamıza da izin verse iyi olacak. :mad: Yoksa d-padla yazı yazmak bizi deli edecek gibi gözüküyor.
Bu yazı önce önce Kashkabald tarafından Portekizce'den İngilizce'ye,daha sonra tarafımdan Türkçe'ye tercüme edilmiştir.
Kaynakça:
http://tinyurl.com/8wmmm