Tanjeviç beni çözdü
Söz Keremde: Takım toplandıktan sonra Tanjeviç, Hidayeti oyun kurucu, beni de hiç alışık olmadığım forvet pozisyonuna çekti. Bu pozisyonda ilk defa oynuyorum. Rakibin hücum ve savunma organizasyonunu bozmak ve avantaj elde etmek için bu sistem deneniyor. Hazırlık maçlarında da gördük ki, böyle olduğu zaman ribauntlarda rakibe üstünlük kuruyoruz.
Sırbistanı yeneceğiz
Avrupa Şampiyonası Elemelerinde altı maç oynadık. Ama bunlar bizi zorlayacak maçlar değildi. Yüz kez oynasak hepsini kazanırdık. Daha önce ABDdeki Dünya Şampiyonasında başlayan, Takım olamadılar. Takımda huzursuzluk var iddialarından sonra ilk resmi maçımızı geçen yıl yaptık. Ama dediğim gibi, takım olup olamadığımızı gösterme açısından bu karşılaşmalar ölçü değildi. Belgradda en büyük sınavımızı vereceğiz. Kağıt üzerinde en güçlü kadro biziz. Sırbistan Karadağ, 2001de bizi İstanbulda yenmişti. Şimdi biz onları finalde kendi evlerinde yeneceğiz
Şartlar gerektirdi
Ülkersporla kontratım bittikten hemen sonra Efes Pilsen çok ciddi bir teklif yaptı. O sırada Efese de, NBAi beklediğimi söyledim. Görüşmelerimiz sürüyordu. Beni deneme idmanlarına çağırdılar. Antrenmanlara katılamadım. O sırada Fenerbahçe de devreye girdi, ancak Efes Pilsenin teklifini cazip buldum ve imzaladım. NBAe gitsem, belki de daha az dakika alacaktım. Efes Pilsen de sürekli Final-Foura oynayan ve hep direkten dönen bir takımdı. Az ve öz transferler yapıldı. Yeni takımımla bu yıl Final-Four oynayacağıma inanıyorum.
İlk rakip İrlanda
Milli Basketbol Takımımız, Rimini turnuvasının ilk gününde İrlanda ile karşılaşacak. Günün diğer maçı ise İtalya ile Finlandiya arasında. Galip gelen takımlar, yarın finalde mücadele edecek. Sporcularımız, Bormio kampının son gününde akşam yemeğini Mehmet Türkün işlettiği pizzacıda yedi. Pizzayı İtalyanlardan daha iyi yapan ve 9 yıldır bu mesleği icra eden Mehmet Türkün bu alanda şampiyonlukları bulunuyor. Milli Takım halter çalışırken, ağırlıklardan biri koparak kondisyoner Paolo Belletinin suratına geldi. Kanlar içinde kalan İtalyan çalıştırıcının önemli bir sorununun olmadığı açıklandı. İzin alan Mirsad ise eşyalarını toplamak üzere Moskovaya gitti.
Fanatik