12 Dev Adamın yıldızlarından Kaya Peker, geçen yıl sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kaldığını belirterek, Şimdi sapasağlamım ve Milli Takıma çok şeyler vereceğim dedi.
A Milli Basketbol Takımının önemli oyuncularından olan Kaya Peker, Avrupa Şampiyonası öncesi umut dolu mesajlar verdi. Geçen sezon kampın ilk gününde sakatlandığını ve menisküs ameliyatı olduğunu dile getiren tecrübeli basketbolcu, Bu sakatlık beni oldukça etkiledi. Özellikle ABD maçlarında oynamayı çok istiyordum. Benim için büyük şanssızlık oldu. Benim için sakatlanmamak çok önemli. Sağlam olduğum zaman iyi çalıştığım için Milli Takıma çok şeyler vereceğime inanıyorum dedi.
Dersler çıkardık
Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: Avrupa Şampiyonasına çok az bir zaman kaldı. Bu kamp bitince Efes Cup oynayacağız ardından Fransada bir turnuvaya katılacağız. Çok fazla antrenman yapma şansımız kalmayacak. Önemli olan Avrupa Şampiyonasında üst düzeyde olmak. Herkes çok iyi hazırlanıyor ve bütün takımlar başarılı olmak istiyor. Biz geçen yıllardan ders çıkardık. İyi ve kötü günler gördük. Bu nedenle ne yapmamız gerektiğini bililiyoruz
Rakipler sorunlu
Avrupanın sayılı oyuncularına sahibiz. Gücümüzü biliyoruz. Ama herşeyi paylaşmamız lazım. Hücumda nasıl olsa sayı buluruz.Ama savunmada tek yumruk olmalıyız. Birbirimizin açıklarını kapatmalıyız. Bunları yaparsak istediğimizi elde ederiz. Avrupa Şampiyonasına iyi başlamak çok önemli. Galibiyetle başlarsak takımın morali ve güveni artar, madalya da kendiliğinden gelir. İlk rakibimiz Litvanya. Jasikevicius ve bazı oyuncular yok. Bu bizim için büyük avantaj ve iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Hırvatlara bakınca hepsi yıldız oyuncular ama onların büyük sorunları var. Takım olamıyorlar. Birlik içinde değiller. Sonra Bulgarlarla oynayacağız. Onları da yenip grubu birinci sırada bitireceğimize inanıyorum.
Bugün Riminiye geçiyorlar
A Milli Basketbol Takımının Bormio kampı dün yapılan çift idmanla sona erdi. Sabah salonda kondisyoner Paolo Belleti gözetiminde kondisyon antrenmanı yapan Milliler, akşam da yaklaşık iki saat süren 5e 5 çift pota maç yapıp hücum ve savunma sistemlerini çalıştı.Milli Takım bu sabah otobüsle Riminiye geçecek. Burada yarın Bulgaristan, İtalya ve İrlandanın katılacağı turnuvada oynayacak olan Dev Adamlar, 25 Ağustosta Türkiyeye dönecek.
Fatih: Onlar bizden korksun
A Milli Basketbol Takımının en uzun basketbolcusu olan Fatih Solak, İtalyada büyük ilgi görüyor. Dün yapılan antrenman sonrası çalışmayı izleyen onlarca çocukla fotoğraf çektiren milli basketbolcu, 4 aylık bir sakatlık dönemi geçirdim. O nedenle hazır değilim ama çok çalışıyorum. İki ay içinde gerçek Fatihi herkes görecek. Avrupa Şampiyonası çok zor geçecek ama biz mükemmel bir takıma sahibiz. Rakipleri düşünmüyoruz. Onlar bizden korksun. Baktığınız zaman takımdaki bütün oyuncular üst düzeyde. Biz kendi oyunumuzu oynarsak herkesi yeneriz. Ben de bu takımın bir parçası olarak Sırbistan Karadağda elimden gelenin en iyisini yapacağım diye konuştu.
Devlerde iki eksik
Bormioda sürekli değişen hava şartları oyuncuları da etkiledi. Güneşli başlayan günün ilerleyen saatlerinde yağan sağanak yağmur ve soğuk hava nedeniyle dün Kerem Tunçeri ve Cenk Akyol soğuk algınlığına yakalandı. Her iki oyuncu da otelde tedavi olup dünkü antrenmanlara katılmadı.
Belletiye aile morali
12 Dev Adamın İtalyan kondisyoneri Belletiyi dün ailesi ziyaret etti. Venedikte yaşayan Belletinin eşi ve kızları antrenmana geldi. Uzun zamandır ailesini görmeyen İtalyan kondisyoner, kızını kucağından düşürmezken, ne kadar mutluluğu gözlerinden okunuyordu.
Fanatik