Çok ciddiye aldığım falan yok sadece Star Wars ilgilenen varsa hoş olacağını düşündüm. BAMBAM'ın sorularına da cevap veriyorum.
1- O da bir Jedi.
2- Kehanete göre Güç'e dengeyi getirecek biri vardı. Anakin Tatooine gezegeninde 9 yaşında bir esirken(kölelik var) Qui-Gon Jinn onu buldu ve onun seçilmiş kişi olduğuna inandı.
3- Episode III çekim sırası olarak altıncı, senaryo olarak üçüncü filmdir. En son gösterime giren film de budur.(The Revenge Of The Sith)
4- O da bir Jedi. Qui-Gon Jinn'in öğrencisiyken Qui-Gon Jinn'in Anakin Skywalker'ı eğitebilmek için(bence hata) Jedi şövalyeliğine getirdiği ve Qui-Gon Jinn'in ölmesiyle Anakin'in hocası olan şahsiyet.
4- Sen de iki tane dört yapmışsın. Padawan, çok küçük yaşlardan itibaren Jedi tapınağında Jedi olmak için yetiştirilen öğrencilerdir. Kendilerine özel saç kesimleri vardır.
5- Tamam o zaman ben de anlatmıyorum.
6- Jedi'ların Dark Side'a geçmiş olanları. Güç'lerini kötülük için kullanırlar. Kılıçları kırmızıdır. Bunlar Jedi'lık eğitimine başlamış fakat sonra böyle olmuşlardır.
7- Darth Vader, Anakin Skywalker'ın ta kendisidir. Aşkı Padme Amidala'yı ölümden kurtarmak için Jedi öğretisini terkedip Sith olmuştur. Senatör Palpatine=İmparator=Darth Sidious ona bu ismi vermiştir. Bütün Sith lordları Darth ile başlayan isimler alırlar.
8- Anakin Skywalker'ın oğlu. Ep. VI'da Darth Vader'la kılıç düellosunda öğrendi babasının kim olduğunu. O da az kalsın Dark Side'a geçiyordu ama olmadı. Obi-Wan Kenobi'nin Padawan'ı.
9- Eski bir Jedi. Qui-Gon Jinn'in hocasıdır. Sonradan Dark Side'a geçmiştir.
10- Mind Trick bir Jedi yeteneğidir. İradesi çok güçlü olmayanlara istediğini yaptırmaya yarar. Ep.II'de Obi-Wan Kenobi kendisine birşeyler satmaya çalışan birini o şeyi satmak istememeye ve eve dönüp hayatını gözden geçirmeye karar verdirtmiştir.
11- Hayır doğru düzgün sorulardır.
-------------------
Bu soruları dalga geçmek, espri veya merak amacıyla sormuş olabilirsin ama ben yine de cevaplarını yazdım.