Galatasaray maçı dört kişinin sırtında kazandı. Başta Hasan Şaş, sonra Song-Tomas ikilisi ve Saidou. Golleri atan Iliç ise işin keyif kısmıydı... Iliç’i alkışlamak için daha iki üç ay var sanırım, henüz fizik kapasitesi çok düşük.
Bunca yıldır ilk kez Hasan’ı bu kadar oyun disipline sadık gördüm. Ayağında hiç fuzuli top tutmadı, tek top oynadı, ortalar yaptı, ikinci golü mükemmel attırdı. İşte Hasan Şaş bu! Üstün yetenek ama hep hor kullandı bu yeteneğini... Gerets’e de bir alkış... Hasan’ı futbola döndürdüğü için. Böyle devam ederse Galatasaray’ın bu yıl en iyi transferi Hasan Şaş’tır derim.
**Gerets’e bir teklifim var**
Hasan Şaş adam yokluğundan sağ kanatta oynuyor oysa Hasan ileri dönük orta saha oyuncusu. Santrfor arkası oyun kurucu. Dediğim yerde oynasın ve böyle oynasın yetenekleri onu zirveye taşır. Galatasaray’da topa hükmeden tek adam olan Hasan Şaş forvet arkası oynasın ya goller atar, ya attırır, ya duran top kazandırır. Beli kırılan atar tekmeyi...
**Bir de Necati var!**
Maçın başında Necati aldığı her topu harmanlayarak götürdü, dedim ki Konya bu çocuğu zor tutar! Ama Necati ilk çeyrek saat sonunda egoizmin doruğuna ulaştı. Bu kadar bencil futbol oynanmaz. Pas verdiği tek adam ağabeyi Hakan Şükür. Sonuçta Gerets önce Necati’yi sonra Hakan’ı oyundan aldı. Böyle giderse Necati açmadan solar!
**Altan o yerin adamı değil!**
Zavallım Altan da yetenek kurbanı... Sol kanat yokluğunda o da ziyan olup gidiyor. Gerets onu da içeri almalı. Altan orta sahada top taşıyacak adam, rakiple boğuşacak adam, sen onu kenara atarsan battal olur! Zaten Galatasaray’ın orta sahasında bir tek Saidou var. Altan’la Hasan iki kanat, ortada Saidou yanında fizik performansı düşük Iliç. Suyu çıktı Saidou’nun. Yine de yıkılmadı!
**Geri dörtlüde değişim**
Gerets defansını önde kuruyor. Cihan, Song, Tomas ve Orhan Ak çizgi halinde santraya kadar çıkıyor. Gerets rakibini orada defansıyla basıyor. Böyle bir yürekli oyun orta alan oyuncularına da yardımcı oluyor. Riski de var ama.. Oyunu iyi kontrol edemezsen kaçırdığın rakibini tutamazsın! Bunda da Song ve Tomas çok başarılı, hele Song. Bu oyuncunun talmingi mükemmel, hiç bir rakibini kaçırmıyor ve pozisyonu sezip hamlesini rakipten önce yapıyor, canım kurban böyle adama! Tomas da onunla iyi anlaşınca birbirlerini bütünlüyorlar.
**Forvet sorun**
Galatasaray’ın golleri Iliç’ten geldi, esas çocuklardan tık yok! Sonradan oyuna giren Hasan Kabze benim favorim, çünkü her an kaleye şut çekmeyi düşünüyor. Ağır forvetlerle bu iş yürümez. Forvet dediğin rüzgar gibi olacak, Necati öyle ama ne yaptığını bilmiyor. Diyelim ki bu maçta böyleydi... Kafayı düzeltirse onu da alkışlarım çünkü stili güzel, topa giden adam, adam geçen adam, şut çeken adam. Gerçek forvet.
**Tempo zaman zaman düştü**
Galatasaray kolay sonuca gitti. İlk çeyrekteki hızı mükemmeldi golü de çok güzel kombine bir atak sonrasında buldu. Sonra duraladı, sazı Konya aldı eline... Sonra yine Galatasaray asıldı oyuna. Maç boyu oyun temposu hep el değiştirdi, Konyaspor da çoğu zaman etkili oldu. Eğer Galatasaray bu tempoyu daha yükseltebilirse giderek alkış alır. İlk maç olmasına rağmen Galatasaray umulanın üzerinde bir oyun sergiledi. Sonlara doğru performans düştü ama yine de iki gündür izlediğimiz rakiplerine göre futbola daha yakın ve sistemli bir ekip olarak gözüktü.
**Konyaspor diri takım**
Tek tek isimlere baktığınızda Konyaspor’un kalitesi ortaya çıkar. El Saka, Zafer Biryol, Erhan Albayrak, Yasin, Levent, bunlar deneyimli ve klas futbolcular. Bazen bir Galatasaraylının üzerine üçü birden gitti. Golü erken yemelerine rağmen oyunu dengeye aldılar. Pozisyona da girdiler, rakibe pek pozisyon da vermediler. Yenildiler ama ezilmediler. Konyaspor’un forveti biraz ağır, ya da organize Galatasaray defansını yaramadılar.
İki takımı da kutluyorum çok iyi mücadele ettiler.
**Yönetim istifa!**
Maç başlarken eski açığın bir kısmı “yönetim istifa” diye bağırırken, kapalının sağı “İstifa da bir hizmettir” pankartı açtı, 3. dakikada gol gelince tepki biraz azaldı... Demek sevgi Galatasaray’a, aldatılmanın gazabı yönetime! Galibiyetler gelirse yönetim rahatlar gelmezse tribünler her an aldatılmışlığın acısını çıkarmak için tetikte bekler.
Yönetim 1. raundu kazandı!
Transfer yaparsa gönülleri de kazanır!
**Osman Tanburacı **