Mc.Speedy Arkadaşlar Leptop'a çok format atmaK zararlımı ??? yani bende biliyorum ama sorayım dedim..
Hasansas1905 Arkadaşlar bi açıklayın format atmakla bilgisayarın ömrünün azalması ile ne alakası var bi açıklma??
Gökhan Laptoplarda RECOVER cdleri var bu CD ler ile windows yeniden kuruluyor Normal XP cdsi ile windows kurduğumuz zaman driver sorunu çekeriz hepsi bu kadar yoksa formatın ne zararı olsun ki eğer zaten bir zararı olursada HDD ye zararı olur ( GErçi Laptoplarda HDD işi iyi ayak değil :p )
lockedstyle format bir diske bir kere atılmalıdır birkere atıldıktan sonra "QUICK FORMAT" yapılmalıdır. birde formatın sadece hardiske yazarı vardır oda yok denecek kadar azdır.
Mc.Speedy Gökhan Akıllısın seN bayaa... recovery cd si Ne yaptığını bilyomusun adı üstünde hey seyi geri alyor benim fdisk attım hard diski olusturdum sanal diskleri bootları herseyi bi şeye yaramıyor.... Quick format benim sevmddim bişeydir Düz atıyorum gerçi masaüsnünde atıyorum...Ve Hard Disk'e Format Atmak Fazla Zararlı bişey değil Niye ? Bence Silmek Verileri Silmek verse hard diske verir verceğini sanmıyorum .. Format Atarkaen hard diskler bozuluyor bazen Oda formattan değil elektriğin Gidip gelmesi voltojın yükselmesi vs.. gibi nedenler...
Gökhan Orjinal Mesajı Yazan: Hasan Sas (11) Gökhan Akıllısın seN bayaa... recovery cd si Ne yaptığını bilyomusun adı üstünde hey seyi geri alyor benim fdisk attım hard diski olusturdum sanal diskleri bootları herseyi bi şeye yaramıyor.... Quick format benim sevmddim bişeydir Düz atıyorum gerçi masaüsnünde atıyorum...Ve Hard Disk'e Format Atmak Fazla Zararlı bişey değil Niye ? Bence Silmek Verileri Silmek verse hard diske verir verceğini sanmıyorum .. Format Atarkaen hard diskler bozuluyor bazen Oda formattan değil elektriğin Gidip gelmesi voltojın yükselmesi vs.. gibi nedenler... Recovery Cd lerin herşeyi geri aldığını bende biliyorum :) adı üstünde Recovery :p Hard diske zarar konusunda ise Bence formatın diske hiç bir zararı yoktur. Diske Fiziki bir darbe uygulanmadıkça ve senin dediğin gibi elektrik dalgalanması olmadığı sürece bişey olmaz;)