Olimpiyat Stadı'nda önceki gün F.Bahçe'ye 5-0 gibi farklı bir skorla yenilen Everton'ın Teknik Direktörü David Moyes çarpıcı açıklamalara yaptı. Fenerbahçe'nin sezona son derece hazır bulduğunu kaydeden Moyes, "Fenerbahçe bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde büyük işler yapar. Sezona son derece hazırlar. 90 dakika o inanılmaz tempo karşısında dayanmamız imkansızdı. Açıkçası sonuç ve oyuncularımın çağresizliği karşısında büyük hayal kırıklığına uğradım" şeklinde konuştu.
Önder-Tuncay da süper
Moyes, Fenerbahçe'de en çok hangi futbolcuyu beğendiğini sorduğumuzda şunları söyledi: "Hiç kuşkusuz Alex. Ben böyle bir oyuncu görmedim. İnanılmaz lider özelliklere sahip. Topa nasıl hükmedeceğini o inanılmaz bilek hareketleriyle gösteriyor. Muhteşem bir oyuncu. Kadromda onugörmek isterdim." Sarı-lacivertlilerde beğendiği diğer oyuncuları söylemesini istediğimiz Moyes, "Bize kafa golü atan Önder çok iyiydi. Ayrıca Tuncay'ı da çok beğendim. Aurelio ve Luciano da çok etkiliydi" ifadesini kullandı.
Birgün görüşeceğiz
Fenerbahçe seyircisini sorduğumuzda ise deneyimli teknik direktör, "Hayran kaldım. Türk seyircisinin coşkusu zaten Avrupa'da hep konuşulur. Taraftarı Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde başarısını olumlu yönde etkiler" dedi. Moyes, "Türkiye'de bir gün çalışmayı düşünür müsünüz? " sorusuna ise, "Elbette düşünürüm. Profesyonel hayatta herşey olabilir. Türkiye, futbolda çok önemli bir ülke; 2002 Dünya Kupası üçüncüsü. Umarım bir gün Türk insanıyla yeniden görüşürüz" cevabını verdi.
BBC: "Everton'ın işkencecisi Alex"
Fenerbahçe’nin lig öncesi yaptığı hazırlık maçında Everton’ı 5-0 yenmesi BBC’de yer buldu. Haberde, Everton’ın sezon öncesindeki dostluk maçında ağır bir yenilgi aldığını yazan BBC, sarı lacivertlilerin, Everton defansının zayıf olmasından da yararlandığını belirtti.
Sportinglife.com adlı internet sitesi ise Everton'ın Şampiyonlar Ligi hazırlıklarının büyük bir darbe aldığını kaydederken, İngiliz takımının, kendilerinden çok daha iyi olan Fenerbahçe karşısında mücadeleci bir oyun sergileyemediğini belirtti. Alex'in Everton için maçtaki en büyük tehdit olduğunu yazan site, Brezilyalı oyuncunun, maçın başlarından itibaren İngiliz takımı için sürekli sorun yarattığını vurguladı. Öte yandan Fenerbahçe, genç takım ağırlıklı çıktığı maçta Maltepe ile 3-3 berabere kaldı.