Slm arkadaşlar. Geçen yıl anadolu lisesinden mezun olmuş biri olarak siz ana.lis.`e girmek isteyen kardeşlerime tavsiyede bulunacam;
Belki biliyorsunuz oöbp diye bir şey var (orta öğretim başarı puanı) bu öss için çok önemli. İşleme mekanizması şöyle; okulun bir diploma ortalaması olur ve seninde bir diploma ort. olur tabi. Eğer senin ortalaman okulunkinin altındaysa oöbp düşük gelir, üstündeyse ve fena da değilse iyi puan gelir.
Konuyu şöyle bağlıycam, Ana. lis`lerinde diploma ortalaması yüksek olur ve buda size gelecek olan oöbp`yi olumsuz yönde etkiler. Demek istediğim ana. lis`sini kazanmakla iş bitmiyor. Orda yazılı soruları çok zor olur üstelik bu zor sorulardan 80`in üstünde alan çok olur. O yüzden liseyi kazanmakla iş bitmiyor aksine daha zor işler başlıyor. Bunun yanında hazırlık sınıfınada dikkat edin iyi değerlendirin yoksa üniversitedede boşuna hazırlık okursunuz.
Bunları ana. lis. deki 4 yıllık tecrübemle yazdım. Benim mezun olduğum okul kendi ilinde (Hatay) en ünlü olan ve en iyi olan okuldur. (osman ötken anadolu lisesi) hemen hemen her yıl il birincisi bizden çıkar, türkiye derecesine giren çok kişi olur. Belki inanmıyacaksınız ama bizim fizik ve matematik yazılı sorularımızda TUBİTAK olimpiyat soruları vardı
Dikkat edin yoksa anadolu lisesi kurbanı olabilirsinz!..