verildiyse affola
yabanci basindan basliklar..
- insanli ilk turk uzay araci astronotu almadan uzaya cikti..
- aya gitmesi gerekirken mars'a yonelen insanli ilk turk uzay araci istanbul ussunun yardimiyla jupiter'e indi..
marslilarla turkler arasinda genetik bag bulundu!
milli gazete - elhamdulillah uzayliyiz
haber : zorlu bir yolculuk geçiren türk astronot rahatlamak için osurunca metan gazı zehirlenmesinden can verdi.
akit - allah bize bu günleri de mi gösterecekti
bulvar - "uzay gibi seksiyim" (banu alkan'ın astronot kıyafetli resmi hemen altında!)
bilim teknik - uzayda binlerce yıl önce yapılmış konuşmalar ilk kez bir türk tarafından ortaya çıkarıldı.
alem - cüneyt arkın kendisinin de uzaya gönderilmemesinden yakındı. arkın, "uzaya çıkan ilk türk ben olmalıydım" dedi.
hürriyet - mustafa topaloğlu hemşerileriyle hasret giderdi.
zaman :astronotlar kıblenin yönünü şaşırınca diyanet olaya el koydu
fanatik : fenere marstan süper forvet!
son dakika: uzay'da dehset!!!
fenerbahce - galatasaray maci sonrasi astronotlar arasinda cikan arbedede 2 astronot agir yaralandi. mekik agir hasar gordu. kaptan yaptigi aciklamada mekikte 2 doner bicagi ve 1 kasaturanin bulundugunu ve bunlarin guvenligi nasil astigini merak ettigini belirtti.
"evet, o bir türk!"
ay'a ayan basan ilk astronotumuz nail armasıtank'ın, iniş sırasında yaptığı konuşmanın tam metnini yayınlıyoruz:
"öncelikle buradan beni izleyen, anneme babama, trabzon'daki dayıma bıy bıy bıy..."
- yurtta barış fezada barış.
demirel: uzay vardi da biz mi çikmadik?
feza fatihleri - fanatik
adana'nın sesi gazetesi- "gaffur usta ilk acılı adana istasyonunu mars'ta açacak"
reha muhtar ay'dan bildiriyor...
bulvar:uzaylı bir kadın, bunca zaman neredeydi türk erkekleri dedi