Tabii bu tip şeyler biraz inanç meselesi...Şöyleki sigara zaten vücuda zararı artık kanıtlanmış, bana bi laf düşmez, zira ben de içmem, içemem zaten....hiç merak da etmedim, hem astım'ım zaten, ne haddime, 2 dk da boğulup ölürüm alimallah :) ( yok abarttım , ama nefes almam zorlaşıyo sigara içilen ortamda, o kesin..)
Sonuç olarak inanç meselesi dedim ya, o hesap, dinimiz; insanın emanet olarak aldığı bu dünya hayatında "gözü gibi bakması" gereken vücuduna en iyi şekilde muamele etmekle yükümlüdür der...
Dolayısıyla kimse bana sigara Kur'an'a göre yasak değil, içmek serbest falan demesin...Önce bi okusun, bi muayele etsin....
Herneyse içkiye gelirsek,biliyosunuz o da zararlı vücuda, kimse kırmızı şarap gibi salak muhabbetlere girmesin, gerçi ben o konuda da az, kısmen, bazen içilirse bi zararı olmayabileceğini düşünüyorum...Ama gelin görün ki her ne kadar öyle çok dini bir ailede yetişmemiş olsamda, (üstüne bir de babamın beni teşvik etmesine rağmen içme hususunda) ağzıma içki sürmemişimdir.......
Tabii bundaki en büyük etken dinine inanmış biri olarak günah, haram olan bir aktiviteyi yapmak istemememdir......
Sonuç olarak da genel görüşümü söylemek istiyorum....Sigara içen adamın az bişey aklı azdır, içki içen adama inşalla bi gün yola gelir diyorum....