Evde oynarken belirli bir oyun stiline bağlı kalmak çok zor.Ama illaki bir şeyler söylemek gerekirse,
1-Futbol simülasyonlarında oyun stiliniz bir şeklide konumsal olarak şekillenir,yani topun kimde olduğundan çok,diğer oyuncuların konumuyla ilgilidir.
Yerine göre düz arapası,yerine göre 45m gibi bir mesafeden havadan önüne pas atmanız gerekebilir.Yerine göre 45m den kalecinin arka köşesini görmek zorunda kalabilirsiniz.
2-Sizin oyun stiliniz rakibe göre şekillenmek zorunda kalır.Şöyle ki,örneğin Brazil vs. France gibi bir mac oyuncuların kaliteli olması durumunda muhtemelen bol gollü geçer.Bunun nedeni iki takımında *Offside Trap "A"+Defence Line "A"* konfigürasyonuna sahip olmasıdır.Default ayarlar için konuştuğumuzda,maç merkezi ağırlıklı geçecek ve iki takımda göbekten çıkardığı arapaslarıyla rakibi avlamaya çalışacaktır.
Lakin,
az önce bahsettiğimiz oyun stilinizi İtalya gibi bir takıma karşı uygulayamazsınız.Çünkü İtalya default ayarlarda *Ofside Trap "C"+Defence Line "C"+2 ön libero * konfigürasyonuna sahiptir.Bu şartlar altında attığınız her arapası defans-kale bloğu arasındaki mesafenin azlığından dolayı kalecinin elinde kalacaktır.Şu şartlarda istesenizde istemesenizde oyununuzu mecburen kanatlara kaydırmak zorunda kalacaksınız.
Benim şimdilik aklıma gelenler bunlar.Eksik bir şeyler varsa kusura bakmayın.