Orjinal Mesajı Yazan: GOZİT
jedi lar lightning ve force grip yapabilirler ama yapmazlar diye düşünüyorum
bu arada o son sahnede anakinin son hali çok saçma olmuş o zaman obi-wan ın da genç halini koysalarmış ve de anakin güçle bir olup geri dönmeyi nereden öğrendi obi wan kaç yıl kendini eğitti yoda da qui-gon dan öğrendi anakin nasıl öğrendi?
İşin özü o. Jedi'lar grip yapabilirler ama yapmazlar. Lightning'i ise öğrenmezler ancak karşı koymayı öğrenirler. Birde daha öncede dediğim gibi öldürücü olmayan bir lightning kullanır bazıları(swturk sağolsun, oradan öğrendim).
Anakin'in güçle bir olup dönmesine gelince o hakkaten karışık bir mevzu ama sana şöyle özetleyeyim;
On the isolated asteroid of Polis Massa, YODA meditates.
YODA: Failed to stop the Sith Lord, I have. Still much to learn, there is ...
QUI -GON: (V.O.) Patience. You will have time. I did not. When I became one with the Force I made a great discovery. With my training, you will be able to merge with the Force at will. Your physical self will fade away, but you will still retain your consciousness. You will become more powerful than any Sith.
YODA: Eternal consciousness.
QUI-GON: (V.O.) The ability to defy oblivion can be achieved, but only for oneself. It was accomplished by a Shaman of the Whills. It is a state acquired through compassion, not greed.
YODA: . . . to become one with the Force, and influence still have . . . A power greater than all, it is.
QUI-GON: (V.O.) You will learn to let go of everything. No attachment, no thought of self. No physical self.
YODA: A great Jedi Master, you have become, Qui-Gon Jinn. Your apprentice I gratefully become.
YODA thinks about this for a minute, then BAIL ORGANA enters the room and breaks his meditation.
BAIL ORGANA: Excuse me, Master Yoda. Obi-Wan Kenobi has made contact.
Yukarıdaki replikler filmden kesilen Yoda & Qui-Gon Jinn konuşması. Yani buaradan görülüyor ki güçle bütünleşmek için öncelik Jedi olmanın getirdiklerini kabul etmek. Bir sith bunun nasıl yapıldığını öğrense bile yinede sith olduğu için güçle bütünleşemez. Ben aradan geçen 20 yıllık zaman zarfında Darth Vader'ın bir yolla bunu öğrendiğini düşünüyorum(official bir açıklama değil, benim tahminim). Sith olduğu için bunu öğrenmesine rağmen ölünce bunu kullanamayacak ve güçle bütünleşemeyecekti. Fakat ölürken lightside'a geçtiği için güçle bütünleşebildi.
Başka bir senaryo ise nasıl Qui-Gonn bunu kimseden öğrenmeden kendi başına başarmıştı, Anakin'inde bir lightjedi olarak bunu başarmış olması sözkonusu. Sonuçta o the chosenone değil mi. Qui-Gonn yaparsa o hayli hayli yapar..