Soru: Star Wars hayraniyim. Bir cok star wars oyunu oynadim, filmleri izledim. Oyun hakkinda genel bir fikir verebilir misiniz?
Star Wars Galaxies, bildigimiz filmlerin disinda Extended Universe icinde gecen star wars evreni konulu bir mmorpg dir. Her mmo da oldugu gibi karakter gelisimi, sosyal iliskiler ve bunlara bagli quest, crafting ve pvp sistemi barindirir. Reflekslere bagli olmayan bir oyun yapisina sahiptir.
Soru: Ingilizce seviyem dusuk, oyunu oynayabilir miyim?
SWG diger mmo larin aksine ilk temel professionlari gectikten sonraki donem rahat rahat solo oynanabilen bir mmo. Bu da diger insanlarla olan iliskilerin diger mmo lar kadar genis olmamasi demek. Oyunun kolay yapisi ve bireysel oyuna izin vermesi nedeniyle dil sorunu yasamazsiniz. Ayrica oyun icinde bir cok turk oldugu icin sosyal bir ortam icine girmeniz cok daha kolay olacaktir. diger mmo larin aksine burada cok komplike bir ingilizce seviyesi gerekmiyor.
unutulmamsi gereken bu oyunun gene de bir mmo oldugu. solo oyun swg de bir hayli mumkun ve yapilmasi kolay olsa da, butun mmo larda bir cok group event aktivitesi olur. ayrica bir cok karakter birbirinin tamamlayicisidir. bu swg de digerlerinden biraz daha az olsa da genede gecerli. bu oyunda sosyallesmeniz gerektigini unutmayin.
Soru: Oyunu nereden alabilirim?
oyunu avacheck ya da kredi karti kullanarak avaturk ten direk alabileceginiz gibi, direk nakit para vererek d&r, megavizyon magazalari, bir ihtimal migros (emin degilim bu secenekten), d Ankara da cool hand cafe, istanbulda Alien net cafe gibi cafelerden temin edebilirsiniz.
Soru: Oyun ucretli mi?
SWG aylik 15 dolarlik bir ucret gerektirir. Bu ucret Avaturk e ya da turkiye de herhangibi baska bir kuruma degil, direk SOE (sony online entertainment) a yapilan uluslarasi bir odemedir.
Soru: Ilk bir ay bedava mi?
Ilk bir ay ucretsizdir. bunun nedeni bir aylik oyun ucretinin oyunun aslinda oyunun kutusunu satin alma fiyatina dahil olmasidir.
Soru: Kredi karti gerekiyor mu? bu gamecard olayi nedir?
gamecard soe de bir nevi para yerine gecen bir sistemmdir. kredi karti kullanmayan ya da yas itibari ya da bazi yasal sebeplerden dolayi kullanamayan kisiler game card satin alirlar ve uyeliklerini bu card larla devam ettirirler. Gamecard sistemi turkiye de desteklenmemektedir. Gamecard satin alabileceginiz bir yer ulkemiz sinirlari dahilinde bulunmamaktadir.
bu nedenle uyelik ucretini kredi karti ile odemeniz gerekli.
Soru: Kredi kartim yok/ kredi kartimi vermek istemiyorum. Ne yapmaliyim?
Sanal kart destekleyen bir bankada internet islemlerine acik bir hesap actirarak mastercard yerine gecen ve hesabinizdan istediginiz kadar bir parayi aktararak limit olusturdugunuz bir karti bu islemler icin kullanabilirsiniz. yapikredi, garanti ve daha bir cok banka bu sistemi desteklemektedir. unutmamaniz gereken sectiginiz bankaya bagli olarak actirdiginiz hesap icin bazi bankacilik islemlerine va masraflarina tabi olabilme ihtimalinizdir.
Soru: oyunun ilk bir aylik suresini kart numarasi vermeden denemek istiyorum, ama kabul etmiyor?
bu ne yazikki mumkun degil. SOE accountunuzu yaratmadan once sizin kac aylik paketler satin alacaginizi sorar ve kart numarasi ister. FAKAT KARTTAN PARA CEKILMEZ. yani gecici olarak bir kredi karti numarasi ya da para aktarilmamis bir sanal kart numarasi verebilirsiniz. uyeliginizden tam 30 gun sonra ilk odeme cekilecektir.
Soru: ben ödeme zamanımı bir ay olarak seçtim ay sonunda 1 ay daha nerden uzatacağım?
Eger bir sanal kart ya da kredi karti ile 1 aylik odeme plani sectiyseniz, account detaylarinizdan subscription i sona erdirene kadar her 30 gunluk periodda otomatik olarak para cekilmeye devam eder. yani uyeliginiz otomatik olarak uzatilir.
Soru: uyeligimin otomatik olarak uzatilmasini nasil engellerim?
Connector e tiklayin. account u secin. account bilgilerinizi editleyin. orda subscription seceneklerini goreceksiniz. tek yapmaniz gerekene subscription i cancel etmek. bunu yapmaniz son odediginiz ucretin oyun suresinin ardindan accountunuzu kapatir.
Soru: kart numarasini verdim ama ardindan hemen end billing/cancel subscription yaptim. accountum kapandi mi?
hayir, kapanmadi. eger bedava surenizdeyseniz ilk bir ayiniz bitene kadar, eger ucretli uye iseniz en son odediginiz ucretten itibaren bir ay accountunuz acik kalir.
Soru: Aylik, 3 aylik, 6 aylik gibi secenekler arasindaki fark ne?
toplu cekilen para miktari degisecektir. aylik ucrette her ay kartinizdan bir miktar ucret duserken, 6 aylikta ilk odeme tarihinizde 6 aylik bir ucret cekilir ve accountunuz siz cancel subscription yapsanizda 6 ay boyunca acik kalir. bu size bir miktar iindirim olarak donuyor. ama hic bir mmo ya 3 aydan daha uzun para baglamak bana sorarsaniz akillica bir hareket degil.
Soru: patchler ne anlama geliyor? indirmesi ne kadar suruyor?
oyun ciktigindan beri degisik aralarla publish ler ve hot fixlerle oyunun bir cok bug i duzeltilmis ve yeni ozellikler eklenmistir. Avaturk un sattigi mevcut swg niz daha yeni bir surum oldugundan ilk patch lerin bir cogunu icerir. Ama publish 5-6 ve 7 yi ve bazi hot fixleri indirmeniz gerekecektir.
Soru: patchleri nasil indirecegim?
accountunuzu yaratip login ettiginizde connector sizin icin otomatik olarak patchleri indirir. patchler olmadan baglanmaniza izin vermez.
Soru: patch suresi ne kadar suruyor?
baglantinizin hizina gore 3-4 saat ile 10-11 saat arasinda tahmini bir sure icinde inecektir.
Soru: patchlerin hazir paketler halinde oldugu bir site var mi?
ne yazikki yok.
Soru: patchleri indirmekten baska yolum yok mu?
yakinlarinizda swg oynayan bbirisi varsa hotfix ve patch0x.tre isimli dosyalari size bir cd ye yazip verebilir. tek yapacaginiz swg klasorune ( dikkat! connector klasorune degil!) bunlari kopyalayip ardindan full scan yapmak.
Soru: Turkler en cok hangi serverda?
Turk nufusu en kalabalik server eclipse. Ama diger serverlarda da degisik yogunluklarda turk leri bulmak memnun. kettemoor, corbantis, chimera ilk aklima gelenler. diger serverlarda da turkleri bulabilirsiniz.
Soru: Eclipste bana yardim edebilecek arkadaslar var mi?
bunun icin forumlarda ayni bir konu basligi acmanizi oneririm. cunku burda isimlerini vermemden insanlarin hoslanacagindan emin degilim.
Soru: PA nedir? Turk PA lari neler?
PA player association demektir. SWG dunyasinda diger mmo lardaki guild kavraminin benzeridir. Burda dikkat edilmesi gereken nokta eger diger mmo larda daha once tecrubeniz varsa swg dunyasinda pa larin diger oyunlardaki guildlere gore biraz daha kopuk oldugunu bilmeniz gerektigidir.
Eclipse serverinda benim varligini bildigim 3 turk PA si bulunmaktadir. R.I.P (imperial), Omans (imperial) ve FrF (rebel). Bu pa lardan omans ve rip dantoine gezegeninde Hi'lal sehrinde, FrF ise dantoine de Freedom City de yasar. Ayrica degisik pa lara mensup baska sehirlerde yasayan ve ya PA siz bir cok Turk oyuncu mevcuttur.
Bu PA lar sehirleri ile ve PA larina giris ile ilgili kurallar uzerine degisik zamanlarda degisik kararlar aldiklari icin mevcut durumu ve kurallari ogrenmek icin PA larin yetkilileri ile forumlardan once temas kurmaniz onerilir.
oyun icinde bir cok kisi eger talepte bulunursaniz size para, item ve bilgi yardiminda bulunacaktir. sadece istekleriniz ve sorularinizla yardim etmeye calisan insanlari biktirmadan bazi seyleri kendi cabanizla yapmaya dikkat etmeniz onemli. ayrica mumkun oldugunda kendi yaginizla kavrulmanizi oneririm.
Soru: Oyun hakkina hic bir sey bilmiyorum? oyun icinde beni egitebilecek birisi var mi?
Oyuna girmeden once oyunla beraber gelen manual i iyice okuyun. burda dikkat etmeniz gereken bu manualin bir hayli outdated oldugudur. bu nedenle bu manualin ardindan accountu yarattiktan sonra swg nin official forumlarini takip edin. dunya gereksiz cop un her gun atildigi bu forumlar ayni zamanda bir cok sey ogrenebileceginiz bir yerdir.
ayrica eq nun efsane sitesi allakhazam in swg ici n hazirladigi swg.allakhazam.com sitesini akliniza iyice kaydedin. diger bir gidebileceginiz site swg.stratics.com.
mutlaka once okuyun, arastirin. her seyi bilmeniz ve ya ogrenmeniz mumkun degil, soru sormaniz normal, ama herseyi sorarsaniz antipati kazanirsiniz.
Soru: Swg icin nasil bir sistem gerekiyor?
Bu oyun icin en onemli parca RAM dir. mutlaka en az 512 mb raminiz olsun. 1024 siddetle onerilir.
Swg icin adam akilli oynamak icin 1.5 ghz in uzerinde bir islemci, gf2mx ve uzeri bir ekran karti isinizi gorecektir.
gf2mx ekran kartlari hersey kapali iken bile yetersiz kalabileceginden gf4mx440 ve ya fx5200 giris ekran karti olarak dusunulmeli aslinda.
ama takilmadan bir cok goruntu ozelligini acarak sorunsuz oyun oynayabilmek icin fx5600 ve uzeri bir kart onerilir.
9600xt ve uzeri performansta kartlara sahip ATI ve nvidia kullanicilari su anda en memnun kesim gozukuyor.
Soru: Oyunda crafting sistemi nasil?
artizan ve ileri bir crafting sistemi ile oyuncular bir cok urun uretirler ve satarlar. daha detayli bilgi icin forumlara ve allakhazam gibi kaynaklara basvurun.