Varmıdır bilimyorum Sayfa 12 Kadar Baktım Yok Varsa Afola Evet Beyler CM 5 Tam bir Fiyasko Oldu. En Azından bizde Kariyer Hikayelerimizi Yazalım O günleri Biraz Yaşıyalım.
ESENER VE PRUGİA
Beyler Belki inanmıcaksınız Ama İlk Sezonumda UEFA Kupasında Yarı Final Oynadım Ama Seri A'yı 5. bitirdim Ondan Sonraki Senelerde Daha Çok Finansman Üzerinde Durdum Klubün Alt Yapasından Genç Oyuncuları Yetiştirdim Bi Kısmını Sattım Bi Kısmınıda Bıraktım.2. Sezonumda Zemaria'yı 16 Milyon $ Milana Sattım O Parayla bildiğimiz Oyuncuları Aldım (Rancatto,Kakalov Ve Arrieta) Şampiyonluğa Anca 2006'da Ulaşabildim Ama Kadroyuda Oturtmuştum. Kalede Kalac Defans. Marco Di Loreto,Diomuntene,Nastos,Fernandez. Ortasaha. Karagunis,Medina,Onfigang, Guzman. Forver Rancatto ve Flaş trasferim Olan Roneey (Adamı Bedavaya Aldım Sözleşmsi Korunmuyordu) Arasırada Kakalov Bu Kadroyla Almadıığım Kupa Kalmadı Stadyumu Bi Türlü büyütemedim Hep Kahrolası belediye İzin Vermiyordu Artık Perugia'da Kalmanın bi Anlamı Kalmamıştı Benim İçin Gelen Bütün Tekliflere Açıktım.
ESENER VE İNTER MİLAN
Artık İnterdey'dim Ama Ne Yaptıysam Bi Türlü İnterde Başarıyı Yakalıyamadım Zaten İntere Transfer Olduğum Zaman Takım 18.di Takımı Zar Zor İlk 4' e Sokabildim Takıma Yapabildiğim En Flaş Transfer Lazzari Oldu Bi Türlü Oyuncuları İkna Edemdim (Aslında Benim İsteğimde Buydu Çünkü Biliyordum Bundan Sonraki Sene Favori Takımım Olan Milan'a Transfer Olacaktım) İnterle Olan 2. Sezonum İse Kariyerim İçin En Berbar Seneydi Oyunculara İstediklerimi Bi Türlü Yapamıyordum Hep Oyuncularıma Uyarı Veriyor Maaş'larını Kesiyordum V Bir Gün Yönetim Bana Uyarı Verdi Zaten Takımın Kötü Olan Durumu Ve Oyuncuların İsteksizliği Beni Canımdan Bezdirmişti Ve Bende Hemen İstafa Ettim.
ESENER VE NAPOLİ
Ve İstediğim Şey Olmamıştı Miilan Şampiyon Olmuş Menejerini Kovmamıştı Bende Seneyi Boş Geçirmemek İçin Napoli'den Gelen Teklifi Kabul Ettim. Takımla Bi Sezon Geçirdim İyi Bi Sezon. Ligi 4. Bitirdim Uefa Kupasını Kaldırdık Gelen Haberler Arasında Maradona'dan Sonra Gelen İlk UEFA Kupasıydı Bu Beni Biraz Şaşırtmıştı Açıkçası Neyse Sonra Ronney'i Almaya Karar Verdim Klübün Tüm Parasını Bu Transfer İçin Harcamaya Karar Verdim Ama Bi türlü İstediğim Olmadı Bende Taksitlere bölerek Tam 110 Mlilyon $ Verdim Klübü Zorla Kandırdım Neyse Ronney'i Klübü Geldi Ama Bi türlü Haftalık Maaş'ta Anlaşamadık Ronney Haftalık 110 bin $ Diyor Benim Enm Çok Verebildiğim Para İse 90 $ Yapmış Olduğum Tüm Değişikliklere Rağmen ( Gol bonusu Asist Bonusu Falan Filan) Olmadı yönetime Ultimaton Verdim Haftalık Maaşı Artırsınlar Diye Kabul Ettiler Sözleşme İmzaladık Ama Lanet Olsun Elektirikler Gitti (Monitere Kafa Attığımı Hatırlıyorum) Neyse Elektirikler Gelince yine Aynı Şeyler Bu Sefer Yönetime ultimaton verdim Ama Kendimi Klüb Kapasının Önünde buldum.
ESENER VE MİLAN
Bi Süre Avare Avare Dolaştık Ta Sezon Bitene Kadar Ve Milan'nın Menejeri Fabio Capello Kovulana Kadar. Ve Hayalimdeki Takım Ayağımın Dibine Gelmiş Onların Başlarına Geçmemi İstiyorlardı Ve Amborgolar Başladı......
İlk Sezonumda Tamı Tamına 210 Mliyon $ Transfer İçin Para Harcadım (Aslında Geldiğim Vakit Trasfer Bütçesi 103 mliyon $'dı Paralar Nasıl Bitmedi Anlamadım Artık Her Transferimde Rekor Diye Geçiyordu) Bu Parayla 40 Mliyon $ Evandro 40 $ Kakalov 35 Milyon $ a Diego O Zaman İnterin Alt yapısında 15 $ wonderkid Diye Biri Vardı Sözleşmesi Korunmuyordu Ama Her Nedense o Transfer Ettiğimde 15 Mliyon $ rım Gitmişti Takımı Baştan Aşağıya Yeniledim tabiiki tecrübeli Oyuncuları Bıraktım İlk sezon burun Farkıylada Olsa İnter'den Şampiyonluğu Kaptım hatta Ne Burun Farkı Puanlarımız Aynı Bitmiş Şampiyonluk Maçı Oynadık Ve Böylelikle Şampiyonlar Ligi Kupasıı Kıtallar Arası Kupası 3 Sezon Üst Üste Aldım 3 Senede 5 Golün altında Atmadım. Artık bu Kupalar Bana Tat Vermiyordu Gözümü Dünya kupasına Dikmiştim Ne Yapıp Edip Milli Takımın Başına Geçmeliydim Bu Hangi Ülke Olduğu Önemli Değildi Ama Gönlümde Türkiye Vardı.
ESENER VE TÜRKİYE
Ve Milli Takımızın Başındaydım Yaşlanan Kadroyu Değiştirmiştim Gerçi Bi Kaç Oyuncuyu Bırakmıştım (Okan Kooç Ve Emre) Milan'la Yapmış Olduğum Şampiyonlar Ligi Maçı daha Çok Türkü Bulmama Vesile Olmuş Kadroyu Kurmakta Hiç Güçlük Çekmemiştim
Benficadan Aynı Zamanda Hemşerim Olan Bahadır Demir'i (Mardin) Milli Takımın Vazgeçilmez oyunucsu Olmuştu ( Aynı Zamanda Milan''daki Forvetimdi) İlk Maçlar Tabiiki hazırlık Maçları Oldu Ondan Sonra Yunanistan'nın Evsahibliğini yaptığı Avrupa Kupasının Yıolunu tuttuk Grubumda; Yunanistan, İtalya Ve Letonya Vardı. İlk Maçı Yunanistanla Yaptım Zar zor Maçı 2 - 1 Aldım . Ve Letonya Karşısında Hiç ummadığım Bir Mağlubiyet Aldım Bu Grutaki Tüm Dengeleri alt Üst Etmişti Son Maçlar Beklemediğim Kadarıyla Meşakatli Geçmişti Ne yapıp Edip Bu Maçı Kazanmalıydım ( Aslında Ben Umuıdu Kesmiştim Bi Üst tura Çıkmaktan) Ve Bu Maç Berabere bitmişti Grub Lideri Olan Yunanistan Letonyayı Yenmiş Benle İtalya'nın Puan Durumları Aynıydı Ama Ben Attığım Bir Goıl Fazlası İle İkinci olmuştum. 2. Turda Karşıma Rusya Gelmişti Bu Maç Çok Kolay Oldu Maçı 4 - 0 Aldım Ve Dört Golüde Hemşerim Atmıştı Bahadır Demir (: Çeyrek Finalde Portekizi Uzatmalarda Emrenin Attığı Golle Devirmiş Yar Finalde İngiltere bizi Bekliyordu .
İlk 90 Dakika 2 - 2 Bitmiş Ve Uzatmalarda Skor Değişmemişti Penaltılarla 6 - 5 miydi 5 - 4 müydü Tam Olarak Hatırlamıyorum Ama Oyuncum Ronney'i Penaltıyı Kaçırmıştı Ronney'nin Penaltı Kaçırmasının Beni O Kadar Sevindireceği Hiç Aklıma Gelmemiştii.
VE FİNAL
Finalde Turnuvada Yendiğim İlk Takım Karşıma Gelmişti Yunanistan. ( Bu Turnuvada En İlginç olan Neydi Biliyormusunuz Letonya Ve Rusya Hariç Bütün Oyuncularım Bana karşıydı) Mlian'daki Sol Kanadımın Oyuncusu OIlan Yeni versiyon Karagunis (İnterdeki Değil Başka biri Çıkmıştı liverpool'dan 22 Milyon $ a Satın Almıştım) Benim Başıma Bela Olmuş Bana İki Gol Atmıştı Ve Emre En Çok Beklentim Olan Oyuncu Son Maçta Parlamış tüm Tecrübesini Ve Yetenklerini Konuşturdu Kendisinden 2 Gol Ve 2 Asist Gelmiştii O Maçı 4 - 2 Almıştım Ve Avrupa Kupası Benimdi Ama Yetmemişti Ülkeme Kazandırmam Gereken Daha Bir Dünya Kupası Vardı...
2018 DÜNYA KUPASI
vrupa Kupasının Getirşmiş olduğu Ün Ve Tecrübe Açıkçası Avrupa kupasını Kazandığım Kadar Stresli Ve Zor Olmamıştı Grubumda Ukrayna, Almanya Ve Slovekya Vardı Grubu 9 Puanla lider Olarak bitirdim. 2. Turda Karşıma Suudi Arabistan Geldi O Maçta'da Emre'nin Çalımlar Ve Asistleri İle 3 - 0 Kazandım. Çeyrek Finalde Tanıdığım Bi Takım Geldi İtalya Bu Sefer Daha Temkiinli idim Ama Yinede Maçı Zar Zor 1 - 0 Kazandım.
Yarı Finalde İse Karşımda Fransa Vardı Burda Yine Hemşerim Kahramlaşmış 2 Gol ve Bir Asistle Bitirmişti Maçı 3 - 1 Kazanmıştım.
VE FİNAL...
Dünya Kupasının Abonesi Olan Brezilya Vardı Bu Sefer Gerçekten Bu Maçta zorlandım Evandro Rancatto Defansı Alt Üst Etmiş 3 Gol Atmıştı Son Anlara Gelirken 3 - 2 Mağlubtüm Ve Takımı tüm Hatları İle İleri Çekmiştim Her şey Bi Go lçindi ve bu Sefer Sahneye Okan Koç 30 Metreden Attığı Golle Sahneye Çıkmıştı. Bu Gol Brezilya''lıların Tüm Moralini Alt Üst Etmiş 2.Uzatmalarda Attığım Gol Bana Dünya Kupasını Getirmişti.
Artık Türk Milli Takımında Kalmam İçin Benim Açımdan Bi Sebep Kalmamıştı Bundan bi Ay Sonra Aynı Anda İngiltere, Almanya Ve Fransa Teklif Vermişti Ama 3 Takımda Redettim Almaığım Bi Kupa İçin Yani Copa America İçin Brezilyadan Teklif Beklerken Arjantin'den Geldi Bende Kabul Ettim.
ESENER VE ARJANTİN
Almadığm Kupa Bi Bu Kalmıştı Bunu Alsam Emekliye Ayrılacam Ve CM Defterini Kapatacktım Ve İstediğim Şey oldu Yine Finalde Brezilya Karşıma Çıkmıştı Bu Maçıda Almıştım. En Çok Üzüldüğüm Şey Ayrıntıları Hatırlamamış Olmam Ama Önemli Değil. Aslında Emekliye Ayrılalmam FM'yi Gördüğüm zaman Büyük Bir Pişmalığıa Neden Olmuştu FM'yi Bi Türlü Beğenemdim Gitti Bugünde CM 5 i Yükledim Daha Çok Pişman Oldum Daha Çok Üzüldüm Ne Yazkki CM 5 FM'en Daha Kötü Olmuştu. Neyse Benim CM 03/04 hayat Hikayem Bu Baya Kısa Oldu Keşke Yüce Rabbim Biraz Daha Ömür Tanısaydı (: