CHP'nin asker kökenli milletvekili Değerli; askerlik süresinin 12 aya indirilmesi gerektiğini savundu. Değerli, gerekçesini Haber7'ye şöyle anlattı..
Kemal Doğan'ın haberi
Askerliğin 12 aya indirelmesi düşüncesine CHP'den destek geldi.. Değerli "Süre olarak askerlik bana göre de uzun"dedi.
CHP Ankara Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu üyesi İsmail Değerli;askerlmiğin kısa süre önce 18 aydan 15 aya indirildiğini hatırlatan Değerli, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Bana göre; 15 ay 12 aya,12 ayın sekiz aya, altı ayında 3 aya indirilmesi uygundur.Eğer bu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çalışma sistemini bozmuyorsa. Bir sıkıntı zarar vermiyorsa uygun bir düşüncedir."
Kuvvet komutanlarının da böyle bir düşünce içerisinde olabileceğini vurgulayan Ankara Milletvekili İsmail Değerli, "Dünya orduları artık profesyonelleşiyor.Silahlar da artık profesyonelleşiyor. Teknik bilgi dayanan bir yapılanmaya gidiyor. Türkiye bir an önce her konuda kısıtlama yapıp 'Profesyonel Ordu'ya geçip bu şekilde örgütlenmesi daha uygun olur.Biz milyonlarca kişiyi beslemektense Daha aktif , daha etkili yapıya gitmemiz gerektiğine inanıyor" diye konuştu.
BEDELLİ'YE KARŞI
Ankara Milletvekili, bedelli askerlik uygulmasaına da başından beri karşı olduğunu, vurguladı ve "Bedelli askerlik Anayasa'nın eşitlik ilkesine de aykırı"dedi.
haber7.com
Aslında Hem Avatajları Var Hemde Dezavantajları Avatajı; Ekonomi Yönünden Biraz Rahatlama Olacak. Dezavantajı ise Bölge Olarak Çok Kritik Bir Yerdeyiz Askerimiz Ne Kadar Çok Olsa Daha İyi Olur.
Ben İçinden Çıkamadım...