Hürriyet gazetesinde yayınlanan masonluk yazı dizinde kullanılan fotografta mason olduğu Vakit tarafından deşifre edilen Kanal D Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Erceber, görevinden istifa etti.
Ertuğrul Özkök'ün yazı dizisinin anonsunda fotoğrafı yayınlanan Erceber, 12 yıldır Kanal D'de görev yapıyordu. Erceber'in önceki gün mesai arkadaşlarına veda ederek Kanal D'den ayrıldığı öğrenildi. Erceber, kendisine ulaşan Vakit muhabirine istifasını doğruladı. Yalçın Erceber, Hürriyet gazetesinde geçtiğimiz hafta yayınlanan masonluk yazı dizisi kapsamında Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası Büyük Üstadı Kaya Paşakay ile birlikte Türk Mason Locası'nın en gizli törenlerinin yapıldığı salonda, Hürriyet objektiflerine poz veren masonlar arasında görülüyordu.
ERCEBER VAKİT'E DOĞRULADI
Deşifre olması üzerine kendisine ulaşan Vakit muhabirine, sözkonusu fotoğrafta Büyük Üstad Kaya Paşakay ile birlikte görüldüğünü ve mason olduğunu doğrulamıştı. Erceber, "Böyle bir şey haber olsun istemem" demişti. Erceber muhabirimizin "ne zaman mason olduğunuz?" sorusuna, "Bunlar özel şeyler, bunları anlatmaya gerek yok. Haber değeri de taşımıyor" şeklinde karşılık vermişti. Yalçın Erceber'in Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'na bağlı Kadıköy Locası'nın üyesi olduğu ve 2004 yılında Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'nın basın ilişkilerine katkıları sebebiyle büyük üstad tarafından ödüllendirildiği de öğrenildi.
13 ŞİRKETİN YÖNETİM KURULU ÜYESİ
Mason olduğu ortaya çıkan Yalçın Erceber, Kanal D'deki görevinden istifa etti ama bu görevinin yanı sıra Doğan Yayın Grubu'nun birçok şirketinde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) kayıtlarına göre Yalçın Erceber'in yönetim kurulunda görev yaptığı şirketlerin isimleri şöyle: DTV Radyo Televizyon A.Ş, Hürriyet Radyo Produksion A.Ş, Radyo Kulübü Programlar A.Ş, Foreks Yayıncılık A.Ş, Medya Haber Ajansı A.Ş, BİMAŞ Birleşik Medya A.Ş, Bravo Televizyon Yayıncılık A.Ş, Galaksi Radyo Yayıncılık A.Ş, Tempo Yayıncılık A.Ş, Fun Televizyon Yayıncılık A.Ş, Kanal Spor Televizyon ve Radyo Yayın A.Ş, TV2000 Televizyon Yayıncılık A.Ş, Işıl Televizyon Yayıncılık A.Ş.