- Bize yani İslam dinine ve Kuran'a göre hıristiyanlık ve musevilik aslından kopmuştur. Bunla ilgili birçok ayet vardır. İslam inancına göre İncil baştan yazılmış, Tevrat ise halkı tarafından yanlış anlaşılmıştır. Kuran ile bu iki kitap geçersiz sayılmıştır.
- Hıristiyanlara göre İslam gerçek bir din değildir çünkü kendi kitaplarını ve inançlarını yalanlar. Onlar savlarını "Tanrı'nın sözü değiştirilemez" ayetine dayandırırlar ve Tanrı'nın gönderdiği dinin başarısız olması Tanrı'nın başarısız olması manasına gelir ve bu da imkansızdır diyerek bizim kitabımızı yalanlarlar. Onlar kendi kitaplarını Musevilerin kitabına ek olarak görür.
- Museviler ise kendilerinden sonra gelen iki kitabıda redderler. Onlara göre İsrailoğlu soyundan gelenler diğer insanlardan üstündür çünkü ilk ve onların inancına göre tek din onlarınkidir.
Burada insanlar ister istemez olaya islam penceresinden bakacağı için objektif olamayacaklardır. Hatta ben bile o hataya düşebilirim. O yüzden bu konuyu merak ettiğin dinlerin mensuplarına sorup öğrenmen daha iyi olur. Ben Beşiktaş'taki protestan kilisesi rahibiyle ve musevi arkadaşlarımla din hakkında uzun uzun tartıştım. Benim aklıma yine islam yattı. Bence en doğrusuda budur, önce karşındakinin iddialarını dinle sonra karar ver..