Evet arkadaşlar nihayet oyunu çalıştırabildim. Aynen anlatıldığı şekilde önce BlindWrite ile cd ye yazdım. Daha sonra DaemonTools ile image'sini belirttim ve oyun çalıştı. Sizlerle buradan bir kaç ön görüşlerimi paylaşıcam.
1- Oyun gerçekten çok hızlı. Yani oyunu oynarken aynı zamanda sanki gerçekteymiş gibi zamanın sürekli ilerlemesi güzel.
2- Grafikler güzel. Yani göze hoş geliyor. Sıkmıyor insanı. Skinleri yetersiz ama. Skin değiştirince Mouse'nin ikonuda değişiyor. Ufak bir detay ama göze hoş geliyor.
3- Orjinal Patch'i yükleyince database gerçekten düzeliyor. Ufak tefak hatalar dışında. Mesela ilk gözüme çarpanı Galatasaray rezervde hala Lukunkunun olması.
4- Patchleri yüklesenizde yüklemesenizde bence çok önemli bir hata bu yabancı sınırlaması yok. Ayrıca Türkiye liginde Rezervlerde yabancı oyuncular var. Sanırım isimlerini bulamamışlar sallamış adamlar. Tabi bu yabancı sınırlamasının olmaması can sıkıcı. Gerçekçilikten çıkarıyor oyunu.
5- Match ekranı hoş. Göze gerçekten hoş geliyor. Hız ayarlaması mükemmel olmuş. İsterseniz sadece 2 saniyede oyunun sonucunu öğrenebiliyorsunuz. Bu en azından bir nebze olsun güzel.
6- Oyuncuların değerlerinin 100 üzerinden olması güzel olmuş. Daha fazla fikir sahibi olabiliyorsunuz.
7- Türkiye liginden bahsediyorum mesela Galatasaray'da çoğu oyuncuyu eighter ayaklı yapmışlar. Bu eksiklik.
8- Database'e dönersek gene gerçekten AMATÖRCE yapılmış. Türkiyedeki oyuncuların değerleri gerçekten çok düşük.
9- Oyun gerçekçiliğer yakın değil.
ve son olarak benim fikrim. FM 'nin yanına yaklaşamaz. Bırakın rakip olmayı. Sadece ve sadece bir alternatif olur. Oyuna girip başlayıp 30 dakika oynadıktan sonra çıkıyorsunuz. Ve hemen ardından FM ye giriyorsunuz ve "Oh be ne ızdıraptı ama" diyorsunuz. Benki CM fanatiğiyim. Her nekadar CM'yi yapanlar CM5'i yapmamış olsalarda CM5'ten çok şey beklemiştim. Ama olmadı. Birde utanmadan bu kadar beklettiler.