F.Bahçe, basketbol takımları bu sezon Avrupa'da adeta tarih yazıyor.
.Bahçe bayan takımı 2-3 Nisan'da FIBA Avrupa Kupası'nda, erkek takımı ise 27-28 Nisan'da FIBA Avrupa Ligi'nde Final Four oynayacak
F.Bahçe, basketbol takımları bu sezon Avrupa'da adeta tarih yazıyor. F.Bahçe Bayan Takımı'nın FIBA Avrupa Kupası Final Four'una kalmasının ardından, erkek takımı da FIBA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Beşiktaş'ı eleyerek, tarihinde ilk kez bir Avrupa Kupası'nda Final Four'a katılma hakkı kazandı. Bayanların mücadele edeceği Final Four, 2-3 Nisan'da İtalya'nın Napoli kentinde yapılacak. F.Bahçe organizasyonun ilk gününde Hırvatistan'ın Croatia Zagreb takımıyla karşılaşacak. Diğer maçta ise evsahibi Phard Napoli ile israil'in Ramat Hasharon takımı karşılaşacak
Ev sahibi belirsiz
Tecrübeli Koç Aydın Örs yönetimindeki erkek takımı ise FIBA Avrupa Ligi Final Four maçlarını 27 ve 28 Nisan'da yapacak. F.Bahçe ilk günkü yarı finalinde, BC Kiev takımıyla karşılaşacak. Bu sezon grup maçlarında Ukrayna ekibi ile iki kez karşılaşan F.Bahçe, İstanbul'da 76-74, Kiev'de de 96-65'lik sonuçlarla galip gelmişti. Yarı finalin diğer ayağında ise Rusya'nın Dinamo StPetersburg takımıyla aynı ülkeden BC Klimki karşılaşacak
Gözlerinden belli
Öte yandan Beşiktaş galibiyetinin sevincini yaşayan F.Bahçe'de menajer Nedim Karakaş sonuçtan hiç şüphe duymadığını söyleyerek, "Soyunma odasında konuşmalar yapılırken tüm oyuncuların gözlerinde galibiyet hırsını yakalamıştım" dedi. Karakaş, önemli bir basan kazandıklarını ama işlerinin de bitmediğini ekleyerek, "Final Four'a turist olarak gitmek istemiyoruz. Kiev'i zaten bu sezon iki defa mağlup ettik. Eğer finale çıkarsak kupanın bu favorisi Dinamo St.Petersburg'la müthiş bir karşılaşma yapacağımızı tahmin ediyorum" diye konuştu.
Vatan