Orjinal Mesajı Yazan: cracks
bunların birçoğu doğru...bide bu osmanlınınkiler yalandienleri anlamıorum.nerden biliosun...sen osmanlıda görevlimiydin.bırakın onu bi yana..işkence şu anda her devlette olan birşey...türkiyedede var ameriakdada var almanyadada var.bunu kimsse inkar edemez.inkar edendebu konudan anlamayan bir saftır.her dönemde işkence vardı...ve olacakta...bu yüzden osmanlıyı,çinlileri,hititleri yada bir başka devleti suçlamaya kimsenin hakkı yok...tek fark belki bunlar biraz daha canice...
Alla Alla sen de orda işkenceci başıydın heralde ? . . Geçmişle ilgili birşeyi bilmek için illa o devirde yaşamak gerekmiyor . Tarih bilimi bu yüzden doğmuştur . Bu arada Türkiye de yasal olarak işkence yok . Gayri Resmi olarak vardır belki hiç rastlamadım ama ...
Orjinal Mesajı Yazan: cracks
abi siz sunu anlamak istemiosunuz...osmanl1larda iskence vard1.ama dier devletlerdede vard1.hatta bizansl1larda,ingilizleerde,k1z1lderilileri amerikadan ç1kartan amerikal1larda ve bunlar1n gibi birçok devlette bnlar1n 100 kat1 daha irenç iskenceler vard1.ama burada sadece iki tane büyük devleti içeren bir konu aç1lm1s.sizde bunu osmanl1lar1 karalamak olarak anl1osunuz.lütfen daha dikkatli düsünerek yazal1um
Pekala doğru her devlette işkence vardır . Osmanlı da da vardı . Ama nasıldı bu işkence ?
Adam seri bir şekilde milletin ırzına geçer , kumar , içki her türlü pislik ondadır ve kanun kaçağıdır ( ki kaçmak fazla zor değil ama sonunda yakalanacaksın ) yakalanır . ' İdamına karar verilir ' ve idam günü 60 gün sonradır . Adamı bir hücreye tıkarlar . Her gün düzenli olarak ekmeğini ve suyunu verirler . Adam 60 gün sonra ordan çıkar çıktığında zaten ölümü kabullenmiş , çökmüş haldedir . Birkaç kere ölümü denemiş kafasını duvarlara vurmuş ama ölemememiştir . Daha sonra idam edilir . Evet Osmanlı işkencesi bu .
1-2 tane daha var ama aralarında en nahoş olanı bu sanırım . Adamın kolunu keserler , hadım ederler ama bunlar o kadar acı çekmez adam bi şekilde devam eder hayatına ama bu cezayı da en kötü durumdakilere verirler . Vatan haini , ırz düşmanı , katil , hırsız ...
Bir de 'Başını keserim olayı var ' o da korkutmadır . Padişahın örnek niteliğinde demin saydığım suçları işleyen birini ' Bu adam ağaç kesti ' gibilerinden yanlış bir ithamla şehrin ortasında başını keserler . Halk dersini almıştır . Bu tip şeyler .
Ama bunlar bir Çin işkencesiyle karşılaştığında mutlu ölüm oluyor .
İslam Dini Halifesi öyle işkenceler yapmaz . Adil bir şekilde adamın kafasını keserler ya da asarlar . Haa bir de kalbine hançer sokarlar . Hepsinde de ölüm kolaydır . Bu da işkencenin amacına terstir .
İşkence adamı belki yıllarca haytta tutmak her kemiğini kırmak vücuduna bıçaklar sokmak ama hala hayatta tutmak , adamı hadım etmek , organını kendi eliyle boynuna astırmak - ama yeter sanırım saymama gerek yok - gibi şeylerdir . Kısacası adamı ruhen öldürmek , yaşama isteğini umudunu çalmaktır .
Osmanlı da ise adam direk ölür . Bu yüzden bu kadar uzun hüküm sürmüşlerdir . Adildirler .
Kadınlardan hiç bahsetmedik ama sanırım gerek yok . Çok çirkin şeyler oluyor .
Kusura bakmayın midenizi bulandırdım ama ...