Türk üniversitelerinin dünyada esamesi okunmuyor. Üniversitelerde yolsuzluk iddiaları aldı başını gidiyor. Ama rektörlerimiz başörtüsü söz konusu olunca mangalda kül bırakmıyor!
Üniversitelerden, disiplin cezası dahil çeşitli nedenlerle ilişiği kesilen öğrencilere yeniden dönüş hakkı getiren ve dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yasa, Üniversitelerarası Kurul için Sakarya Üniversitesi’nde bir araya gelen rektörlerin ana gündem maddesi oldu.
Rektörler, türban yasağının uygulanmasından taviz verilmeyeceğini tekrarlayarak
‘Başını açmayan kapıdan giremeyecek’ tavrını yinelediler.
Edinilen bilgiye göre, rektörler şu görüşte birleştiler:
‘Türkiye Cumhuriyeti üniversiteleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerine ve bu ilkeleri hatırlatan Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarını uygulamaktan kesinlikle vazgeçmemelidir. Bu kararlılık, başlarını açmadıkları için disiplin cezasıyla ya da devamsızlıktan ilişiği kesilen ve bu yasayla geri dönen öğrenciler için de geçerlidir. Başvurmak için bile olsa, başını açmadan hiçbir öğrenci üniversite kampuslerinden içeri adım bile atamayacaktır.’
"VARDIM İLİM MECLİSLERİNE EYLEDİM TALEP, İLİM GERİDE KALDI İLLE EDEP İLLE EDEP!" Yunus Emre