İran İslam Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir kadın otomobil yarışçısına ödül verildi. Mavi başörtüsüyle podyuma çıkan ufak tefek bir kadın seyircilerden büyük alkış aldı
İran Otomobil Federasyonu tarafından düzenlenen yıllık spor etkinliğinde sadece tek bir kadın yarışmacı vardı.
Mavi başörtüsüyle podyuma çıkan ufak tefek bir kadın seyircilerden büyük alkış aldı. 28 yaşındaki Lale Sıddık, hem güzelliği hem de otomobil kullanmadaki becerisiyle tanınıyor İran'da.
Tahran'da yaşayan ve doktora derecesini tamamlamak için çalışan Sıddık, Formula 1 yarışlarının ünlü Alman sürücüsü Michael Schumacher'e atıfla 'küçük Schumacher' olarak anılıyor.
Lale Sıddık bundan böyle İran'ın en iyi kadın otomobil sürücüsü ünvanına da sahip. Ancak pekçok kişi, bu ünvanın ona az olduğu görüşünde.
Lale Sıddık son iki yılda, İran'ın en başarılı ve gelecek vaadeden otomobil yarışçıları arasına girdi. Pekçok yarışta en başarılı erkek sürücüleri bile geride bıraktı.
Erkeklerin, bu başarılarını nasıl karşıladığı sorulduğunda, "Pekçoğu aslında kıskanıyor. Bu umurumda değil aslında. Ben yaptığım işe bakıyorum ve gelecek yıllarda şampiyon olmayı umuyorum. Amacım bu hedefe ulaşmak" diyor.
Lale Sıddık, İran'da erkeklerle yarışmanın kolay olmadığını belirtiyor ama kendi cesaretinin ve başarısının diğer kadınlara da örnek olmasını istediğini söylüyor.
Doğrusu, otomobil sporları İranlı kadınlar arasında oldukça ilgi görüyor. Bu yılki yarışa katılmak isteyen yaklaşık 30 kadın sürücü vardı. Ancak kadın sürücülerin erkeklerle aynı kategoride yarışmalarına izin verilmiyor.
Dağıtılan ödüller de kadınlar ve erkekler için farklı.
Lale Sıddık, bugüne kadar elde ettiği başarılarla yetinmediğini belirtiyor ve kendisini geliştirmek istediğini söylüyor. Önünde oldukça önemli yarışlar var bu onu yıldırmıyor.
Ancak Lale Sıddık, bu büyük yarışlarda erkeklerle birlikte 'direksiyon sallayabilmek' için İranlı yetkililerden hâlâ izin bekliyor.
BBC
**Başarılı Olmak İçin Demekki Baş Açmaya Gerek Yok :applause: **