forum sayfalarını şöyle geriye doğru bayaa bir karıştırdım, başlık olarak gözüme çarpmadı.. o yüzden bu konuyu sizlerle tartışmak üzere bu başlığı açmak istedim. önceden tartışıldıysa affola...
bilindiği üzere cm de 2d maç motoru yoktu, spikerin anlattığı pozisyonları kafamızda canlandırıyorduk. tabii bu şekilde -eğer hayal gücümüz çok sınırlı değilse- gerçek dışı, anormal pozisyonların doğması, oyunun gerçekçiliğini kaybetmesi gibi bir durum söz konusu olamıyordu. hatta ingilizcesi zayıf olanlar spikerin anattığına bile bağımlı kalmayarak sadece futbolcu isimlerini takip ederek onun oyun stiline göre kafalarında bişeyler canlandırıp oyundan aldığı hazzı katlıyordu..
fm ile gelen bu üstten görünümlü maç motoru muhabbeti, ilk başta devrim niteliği taşıyan bi özellik, heyecanı arttıracak, oyunu daha iyi okumamızı sağlayacak bi yenilik gibi görüldü hemen hemen herkez tarafından.
fakat doğal olarak bununla beraber bir çok mantık hatası, birbirini tekrar eden pozisyonlarda beraberinde geldi..
açıkcası fm yi gerçekçiliği için tercih eden bendenizin en büyük rahatsızlık duyduğu nokta halen bu 2d maç motoru özelliği..
ilk fm de bilindiği üzere herkesin muzdarip olduğu "kaleciyle çok sık karşı karşıya kalma ve buna bağlı olarak skor tabelasının anormal şişmemesi için golleri kaçırma" konusu vardı.. sanıyorum bu yayınlanan patchlerle birlikte bi nebze olsun düzeltilmiş. fakat bunun için sadece azaltılmış diyebilirim.. yine gereğinden çok bu tür gol kaçırma pozisyonları var.
yine defans oyuncularının rakip forvet oyuncularını çok boş bırakmaları,bir kaleci degajıyla topu önüne alıp pozisyona girme, gol öncesi hazırlık paslarının çok kısır olması vs. gibi gerçekçilik öldüren olaylar mevcut..
sizin fikirlerinizi almak isterdim.. patch desteği olan oyunla karşılaştırma fırsatım çok olmadı.. sizce 5.0.3 patch iyle maç motorunu daha bi iyliştirme yönünde adım atılmış mı ?
ayrıca şöyle bir sorum daha var ki maç görünümünde futbolcuların karakteristik özelliğini oyuna başarılı olarak yansıyormu.. örneğin ibrahim üzülmez gibi bi futbolcunun normalde deli gibi top sürüp orta yapmaya gelince rakibe çarptırması yada auta göndermesi gibi bi özelliği maç motoruna yansırmı..
barcelona gibi sonuca gitmeden önce onlarca hazırlık pası yapan bi takımın bu özeliği de maç motoruna yansırmı yoksa onda da orta sahada topu alan ronadinho bomboş bırakılmış bi arkadaşına top atarakmı pozisyona sokar (genelde fm de olduğu gibi )
teşekkürler...