Axeman Arkadaşlar ben windows'tan sistem bilgisine baktığımda fiziksel ram miktarı "1024 mb'ye ulaştığında" altında da "kullanılabilir fiziksel ram miktarı 600-700" arasında değişen bi değer gösteriyo.Şimdi benim bilgisayarda bazı ramlar hatalı mı? :confused:
muzzy..! Hayır o andaki kullanılmakta olam ram miktarı toplamdan düşülüyor. Windowsu ilk açtığında tüm altta çalışan programları kapatıp tekrar dene artar o miktar.
TWISTER benim bu konuda sormak istediğim bişey var işlemciyle ram i dengelemezsen verim alamazsın diyorlar yani ben ram ı ne kadar yükseltirsem o kadar zararımamı olucak benim işlemci amd sempron 2500+ 1.75 ghz sizce bu işlemciye 1024 ram fazlamı olur
Hami(10) Bi yere kadar doğru o yaklaşım eğer işlemcin ram yükünü kaldıramazsa 1 gb ram in nin olması farketmez senin için çünkü o ramin de harcadığı bi veri yolu var ve hızına işlmecini yorar diyebiliriz.Ve eğer pc ni zorlayacak uygulamalart yoksa 1021 yada 2048 ramden beklediğin performansı alamazsın.512 yeter sıradan bi kullanıcıya.
TWISTER Orjinal Mesajı Yazan: Hami(10) Bi yere kadar doğru o yaklaşım eğer işlemcin ram yükünü kaldıramazsa 1 gb ram in nin olması farketmez senin için çünkü o ramin de harcadığı bi veri yolu var ve hızına işlmecini yorar diyebiliriz.Ve eğer pc ni zorlayacak uygulamalart yoksa 1021 yada 2048 ramden beklediğin performansı alamazsın.512 yeter sıradan bi kullanıcıya. çok saol