Orjinal Mesajı Yazan: CombocuTR
Dünya geneline bakarsak lgs gereksiz birşey.Temel eğitimin 12 sene olması lazım en başta.Ayrıca kendine bir daha bak(Başka bişey demiyorum.Bir daha senin yazını yanıtlamıyorum.Seviyemi artık daha fazla düşüremeyeceğim kusura bakma arkadaşım)Bu konuya ciddi yaklaşmasam sana bu kadar cevap yazmazdım.
Herşeyden önce birşeyi açıklığa kavuşturmak isterim!Bence de ÖSS,LGS... gayet saçma ve gereksiz!Çünkü bu bizim eğitim sistemimiz temel yanlışlığıdır!Eğer gelişmiş ülkelere bakarsanız şunu görürsünüz:
1.Çocuklar ilk eğitim başladıkları tarihden itibaren ilgi alanlarına göre yönlendirilir.
2.Herşey matematik,fizik bilmekten ibaret olmadığı için öğrencilerin çok azı üniversiteye gider.Büyük bir kısım meslek liselerine.
3.Devlet bilir ki herzaman mutlu insan işini iyi yapar.Yani insanlar mutlu oldukları meslegi adam gibi bir para kazanarak ve sosyal aşalanma duymadan yapar.
4.Üniversite tahsili yapacak insanlar zaten bu alana yönlendirildiği için 300.000 kişilik yere 3.000.000 kişi girmeye çalışmaz doğal olarak da bir sınav olmaz!
5.İnsanlar mutlu olmanın,hayatlarını kazanmanın,bir yere gelmenin tek yolunun üniversite okumak olmadığını bilir.
6.Üniversite tahsili yapanlar zaten bu işlere yetenekli insanlar oldukları için binlerce "kalifiye işsiz" olmaz!
7.Bütün insanları sayısal tenekle ölçen,başka alanlara yeteneği olan insanları hor gören yok sayan dışlayan iyi bir hayat yaşamalırını engelleyen öğrenci olarak yenekli oldukları alanda ne kadar başarılı olurlasa olsunlar küçümseyen bir eğitim "düzeni" yoktur.
işte böyle inan bana bende herkez kadar farkındayım bu sınav zorbalığının ne derece mantıksız olduğunun ama sen "sınava ne gerek var çalışmasak da süper lise var" diyorsun.Diğer yazdıklarına cevap vermeye gerek yok zaten!