Açıkçası bu senekilerin işi daha zor. Ben geçen sene büyük beklentilerle girdim Lgs denen illete. Aşırı stresli bi bünyem vardır. Sınavın yarısında bayıldım. 35 soru yapabildim çıktım. O yaptığım 35 soruda da 30 netim çıkmıştı. Sonuna kadar götürebilseydim iyi bi derece yapabilirdim neyse.. Geçen sene süper liselere diploma notuyla giriliyordu. Bildiğim kadarıyla bu sene süperlere de LGS ile giriliyor. Ben de şansımın yardımıyla Şehremini Süper'e kapağı attım. Bu sene girecek olanlar eğer iyi bi liseye gitmek istiyolarsa kazanmaları şart.
Ama kazanamassanız da hayatınızda çok büyük şeyler değişmiycektir. Hatta düz liseye giderseniz dersler daha hafif olduğundan diploma notunuz çok daha yüksek olur ;) Öss için böyle bir avantaj da sağlarsınız. Stres falan yapmayın.
Bunun bir sıralama sınavı olduğunu da unutmayın sakın. Benimki gibi sınavın ortasında çıkmayın sakın (gerçi benimki mecburiydi). Ayrıca geçen sene LGS gerçekten çok zordu. Klasik yazılı sorusu gibi sorular vardı. Permütasyon denen uyuz konu bile ilk defa geçen sene sorulmuştu. Neyse, sorular zor olduğundan doğal olarak Türkiye geneli başarı da düştü. E dolayısıyla puanlar da düştü :) Ama herkesin yanlış bildiği bişey var. Geçen sene puanların düşmesi bu sene için bi anlam ifade etmiyor. Atıyorum Vatan Lisesi geçen sene 750 puan ile kapatmıştır. Ama bu sene LGS kolay olmuştur, öğrencilerin puanları yüksektir, o zaman 800 puanla kapatır. Yani geçen sene puanlar düştü diye bu sene girecek olanların şansı artmıyor yada azalmıyor :) Biraz aydınlatıcı olabilmişimdir inşallah ;)