hey gidi gunler be... o zamanlar sistemden felan anlamayınca unuttum ozelliklerini....
sene 97 windows 95 yeni cıkmıstı...(babamların sirket bile hala windows 1.3 kullanıodu :P)
bi gün pazardayz patetes felan ne gerekiosa alrken babam hemen bi bilgisayarcıya girdi elinde patates domates torbalarıyla...neyse anlastı adamla babam, ve 1 hafta sonra ilk pc im gelmisti..ailede kavga cıktı hepimiz soliter icin kavga edioduk ailece(babam haric)..sonra neyse babam sirketten oyunlar getirdi diskette.
oyunlar:
-Prince of persia
-Wolfied
-Chip
prince of persia:
babam hilesini bile biliyordu oyunun.ms-dos tan komutlarla hilesi vardı bu oyunun..neyse bunuda oynarken bi tane adam vardı onu gecemioduk(hep birlikte oynadıımız için duk diorum)adam lacivertli giyinmisti kafasındaki sarık sarıydı sanırım...adamın karsına cıktım kılıcı cektim adam hamle yapmıo neyse shift e felan basıp kılıcla hareket yapıorum kendini koruo ama hamle yapmıo.bende okla iki geri bi hamle yaptım adam darbe almaya basladı sonra gectik o adamı.(veziri oldururken bile bu kadar zorlanmamıstım)sonra neyse dier bolumlerle prenses ı kurtardık....
wolfied:
bu oyundada o zamanlar 3. eldeki eli gecmekte bile zorlanıodum ama sene 99 da mı ne tam hatırlamıorum teyzemin kızı oyunu bitirmisti...ne canavarlar vardı vede onların yawruları..(sinek,göz,yılan,uğurboceği,sumuklubocek vs...
chip:
bunda ise ufak bi adam vardı kutuları iterek biseyler yapıodun ama pek fazla hatırlamadıım icin bsey soleyemicem....
ilk kaliteli oyunum fifa 97 di o zaman pek sahte yoktu onun için babamda kadıkoyde bi bilgisayarcı arkadasından fifa 97 nin orjinalini odunc almıstı(derslerden geri kalmayayım die odunc aldı).eve getirdi cok guzeldi..hep romanyayı seciodum Hagi var die, bi keresinde 45 dk lık mac yapmıstım....
Neyse daha var ama cok uykum geldi anlatamıcam bye.....
Saygılarımla...
Sizinde varsa bole pc niz ile ilk'ler paylasın.....