4MyStErY3 Beyler şu an bende celeron 1.7ghz işlemci var yakın bir zamanda p4 2.4 ghz (Socket 478,533 mhz fsb,1 mb ön bellek)lik bir işlemci almayı düşünüyorum.Celeron dan p4 2.4 e geçişte bir sorun yaşanırmı. :confused: Anakartımın kitapçığında yazan en fazla ghz hızı 2.53 diyor...Bilgisi olanlar yardım edebilir mi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.:hugs: :hugs:
DeNiZ peki bi sorun olmaz..ama anakartı da değişip hyper-threading işlemci ve ht li anakart al..işlemcin presscot olursa ii olur..
muzzy..! anakartın soket 478 ise bir problem yaşamazsın. ama fsb si 533 den düşükse 2.4ten daha yawaş olur işlemcin haberine. Mesela 400 ise anakartının fsbsi 1.8 GHz olur yine işlemcin :D Kitapçığında yazar. Bulamadıysan da tam modelini yaz yardımcı olurum.
muzzy..! ama anakartı 533 mhzlıkmış HT perf .için anakartının da değişmesi gerekiyor. 2,4 te iyidir. 1,7 400lük 256K önbellek Celeron neee 2,4 GHz 533lük 1M önbellek nerdeeee.
DeNiZ Orjinal Mesajı Yazan: Hami(10) 2.4 alman sana fazla bi hız kazandırmaz alacaksan en az 3.0 hyper-threading al. +presscot.. olm anakartını değiş değişmişken..
OveRHaLF Mus-efe bana yardımcı olur musun? Benim anakart gigabayte GA-8IR2003 buna p4 3.0 ht uyar mı? Anakartta ht olup olmadığını bilmiyorum.
adigeserdar Orjinal Mesajı Yazan: mus_efe maalesef HT desteklemez. Uyar ama 2 Ghz saat frekansında çalışır Anakartının FSBsi 533 İlgin için teşekkürler.(arkadaş daha msj atmamışta onun yerine) Yanı 3 ghz olan 2 ghz mi çalışacak