Çikolataları yerken yakalandılar
Eskişehir
Eskişehir'de Emek Mahallesi'nde bulunan Hava İkmal İlköğretim Okulu'nun kantininden 400 milyon lira değerinde çikolata ve içecek çaldıkları iddia edilen 3 çocuk, çikolataları yerken yakalandı.
Emek Mahallesi'nde bulunan Hava İkmal İlköğretim Okulu'nun camını kırıp kantine giren 3 çocuğun çok sayıda yiyecek ve içecekle kaçtığı yönünde ihbar alan emniyet güçleri, harekete geçti.
Bu sırada okula gelen hizmetliler de kantinden çok sayıda, çikolata, gofret ve içeceğin çalındığını fark edip olayı polise bildirdi.
Polisin okul çevresinde yaptığı arama ve kontrollerde Emek Mahallesi'nde bir evin girişinde yanlarında bulunan çok sayıda çikolata ve gofretlerden bir kısmını yiyen N.T. (12), A.K. (14) ve H.O'yu (15) yakaladı.
İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, 400 milyon lira değerinde “çikolata, gofret, meyve suyu ve kola” gibi çok sayıda yiyecek ve içecek çaldıkları iddiasıyla 3 çocuğu Cumhuriyet savcısının nezaretinde gözaltına aldı.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
80 yaşında 18 saat dalgalarla boğuştu
Miami
Atlas Okyanusu açıklarında 18 saat dalgalarla boğuşan 80 yaşındaki dalgıç hayatta kalmayı başardı. ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami kentinin Keys bölgesinde uzun süren aramaların ardından bir akrabası tarafından kurtarılan Ignacio Siberio, cankurtaran yeleği ve 60 yıldan beri geliştirdiği dalgıçlık ve sualtı balıkçılığı içgüdüleri sayesinde hayatta kalmayı başardığını belirtti.
Tavernier kasabasının balık avlanma noktasında önceki gün yerel saatle 11.00 sularında deniz altı balıkçılığı yapmak amacıyla dalan Siberio, saat 14.30 sularında teknesinin, çapasını tutan ipin kopması sonucu kıyıdan oldukça açılmış olduğunu farketti. Teknesine yüzerek ulaşmaya çalışan Siberio 5 kilometre kadar yüzdükten sonra vazgeçerek yakındaki bir ıstakoz tuzağına bağlanmış şamandıraya tutunarak kurtarılmayı beklemeye karar verdi. Siberio kurtarılana kadar 18 saat boyunca gece ısısı 10-15 santigrat dereceye kadar düşen sularda hayatta kalmayı başardı.
Siberio'nun durumunun hastaneye kaldırılmasını gerektirmediğini belirten yetkililer, ancak Tavernier kasabasındaki evinde hafta sonu dinlenerek iyileşmeyi beklediğini kaydettiler.
kilometrelik likör boru hattı
Vilnius
Litvanya sınır muhafızlarının, Litvanya ile komşu ülke Belarus arasında kazılmış 3 kilometrelik likör boru hattı oluşturduğu ve likör kaçırdığı ortaya çıktı. Komşu ülke Belarus'dan Litvanya'ya likör kaçırmak için yapıldığı belirtildi. İnce plastik borudan çekilen hattın yerin birkaç santimetre altında kazıldığı, bazı yollar ve nehir yatağını geçtikten sonra bir Litvanyalının evinde sona erdiği kaydedildi.
Litvanya'da iki yıl içinde dördüncü kez kaçak içki boru hattı bulunduğu bildiriliyor.
Baltık ülkesinin mayıs ayında AB'ye girmesinden sonra içki fiyatlarındaki büyük artış nedeniyle Belarus'dan Litvanya'ya getirilen kaçak votkaların karaborsada satıldığı belirtiliyor.
Kapıları çaldılar, satamayınca geri getirdiler
Niğde
Niğde'de yapımı süren müftülük binasının kapı ve korkuluklarını çalan hırsızlar, çaldıklarını satamayınca geri getirdiler. İbrahim A. ile Yılmaz S. Niğde'nin Bor İlçesi'nde yapımı süren müftülük binasının inşaatından çaldıkları 2 adet alüminyum kapı ile pirinçten yapılmış merdiven korkuluğunu Ali T. adlı hurdacıya satmak istediler.
Hurdacının şüphelenip çalıntı kapıları satın almaması üzerine 2 hırsız, kapı ve korkuluğu geri getirip inşaata bıraktılar.
Hırsızların gözaltına alındığı, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
Uçağın motor parçası otomobilin üstüne düştü
Bangkok
Tayland'da bir yolcu uçağının motor parçası, uçak havalandıktan az sonra yoldaki bir otomobilin üstüne düştü. Otomobilin sürücüsü mucize kabilinden kurtuldu. Güvenlik yetkilileri, başkent Bangkok'taki havaalanından 362 yolcusuyla dün havalanan Boeing 777 tipi uçağın, motoru koruyan bir parçanın kopup düşmesi üzerine yarım tur attıktan sonra piste indiğini bildirdi.
Kopan parçanın havalimanı yakınlarındaki otoyolda seyreden bir otomobilin üzerine düştüğü sonra anlaşıldı. 2 metre çapındaki parça otomobiline isabet eden sürücü, AFP muhabirine başından geçenleri anlatırken, “Uçağın havalandığını görmüştüm. Çok geçmeden de uçaktan bazı parçaların yere düşmekte olduğunu fark ettim, ama bunların benim arabama çarpacağını tahmin etmemiştim. Çok korktum. Kurtulmam mucize gibi bir şey” dedi.
(aa)
Sahibinin peşinden ayrılmayan koyun
Konya / Karapınar
Konya'nın Karapınar ilçesinde sahibinin peşinden bir an olsun ayrılmayan koyun, görenleri şaşırtıyor. Sahibi Ali Selçuk ile ayrılmaz bir ikili oluşturan koyun, berbere, alışverişe ve kahvehaneye de sahibiyle birlikte gidiyor.
Yaklaşık 1 ay önce pazardan 2 koyun aldığını ve bunlardan birini kestiğini belirten Selçuk, sıcakkanlı olan ikinci koyunu kendine yakın hissettiği için kesmekten vazgeçtiğini söyledi.
Selçuk, ilçede artık sürekli koyunuyla dolaştığını belirterek, ”Kahvehanedekiler de önce şaşırdıkları bu duruma şimdi alıştılar. Ben çayımı içiyorum, ona da elimle bisküvi ve pasta yediriyorum” dedi.
Yanından hiç ayrılmayan koyunun bu durumunu görenlerin şaşırdıklarını kaydeden Selçuk, şunları söyledi:
“Birbirimize çok alıştık. Onu kesmeyi düşünmüyorum. Gezintiden sonra ağılına girmek istemiyor. Zorla kapattığımda da ön ayaklarıyla kapıya vurarak çıkmak için çaba harcıyor. Ben de onu her gün düzenli olarak gezintiye çıkarıyorum. Koyun ailemizin bir üyesi gibi oldu. Sadık bir köpek gibi yanımdan hiç ayrılmayan bu koyuna ben de garip bir şekilde alıştım.”
(aa)
kaynaklar .....www.hurriyetim.com.tr