bin dosyalarını acık bi sekilde anlatımı yok :)
iki tur bin dosyası biliyorum biri arkadasın dedigi gibi eski atari oyunları için olan rom dosyaları içinde olanlar. internetten oyun için indirdiğimiz rom dosyalarını acmak için emulator programına ihtiyacımız var en genel kullanılanı mame32 fx surumu daha dusuk ve kullanıslı surumleri var ama onları tam performanslı kullanmak için biraz tecrube gerekiyor. ben mame32fx .91 surumunu kullanıyorum memnunun rom bozuk olmadıgı surece calıstıryor.
ikinci karsılastıgım bin dosyası ise genelde emule gibi paylasım programlarında gordugum bin dosyaları. bu dosyalar bir image programı tarafından image'i alınmıs cd lerdir. genel olarak piyasadan aldıgımız korsan cdlerin cıkıs yeri burasıdır. bu dosyaları acmak için ya bir cd yazma programı kullanarak kendi cdlerimize yazacagız. yada daemon tools yada alchol tarzı programlar kullanarak bilgisayarımızda sanal dvd-rom surucusu yaratarak bu suruculere image yerlestir diyerek yerlestirecegiz. ornegin internetten indirdigimiz bir bin uzantılı oyun dosyası alalım misal rise of nations olsun. kurdugumuz sanal surucuye image olarak yerlestir dedigimiz de bin uzantılı dosyayı sectigimizde cd de sanki riseofnations cdi varmıs gibi davranacak ve bu sekilde bin dosyasını sanki cdmis gibi kullanabiliriz. biraz acelece oldu pek yardım konusu gibi detaylı dusunup yazamadım ama daha detaylı sorular için pm atarsınız elimden geldigince yardımcı olurum.