İş bankasından Haksız Kazanç (Bu bilgiyi diğer dostlarımıza da maille gönderelim)
Sevgili dostlarım,
Türkiye'nin en büyük bankalarından biri olan İş Bankası, bu yılbaşında her yıl olduğu gibi bir sürpriz yaparak vadesiz hesaplardan işletim masrafı olarak 25 YTL sorgusuz sualsiz tahsil etti. Oysa bir çok banka ya hiç masraf almadı veya çok daha düşük oranlarda tahsil etti. Bu konuda ki yüzlerce şikayeti aşağıdaki linke tıklayarak okuyabilirsiniz :
http://www.sikayetimvar.com/
Bir kaç örnek :
İŞ BANKASI’ndan Kesinti Üstüne Kesinti yunus2005 17 Ocak 2005
İş Bankası’nda iki adet hesabım var. Bugün hesap hareketlerime baktığımda "2004 özel işlem masrafı" diye kesintilerin olduğunu gördüm. 4440202 numaralı İş Bankası hattını aradığımda müşteri hizmetleri ile görüştüm. Bu kesintinin her hesabı bulunandan kesildiğini ve 25 YTL olduğunu söylediler. İki hesabım olduğu için 50 YTL kesileceğini söylediler.
Başka bankalarda da hesaplarım var ama bu kesinti sadece İş Bankası’nda varmış. Neye dayanarak bu kesiliyor? Neden kesiliyor? Karşılığı var mı? Yaptıkları her işlemden zaten kesintiler yapılıyor. Türkiye’de İş Bankası’nda hesabı olan herkesten kesildiğine göre çok büyük paralar toplanıyor. O sayfalarca okuyamadığımız küçük yazıların içinde böyle bir sözleşme maddesi var mı? Türkiye İş Bankası’na soruyorum; Avrupa Birliği ülkelerinde böyle bir uygulama var mı?
İŞ BANKASI’nın Müşterileri Kaçıran Yıllık Masrafı karayel 13 Ocak 2005
İş Bankası yılbaşında 2004 masraflarına karşılık şahsi mevduat hesabımdan 25 YTL kesti (Ticari mevduatlardan 50 YTL kesilmiş). Ben bu duruma itiraz ettiğimi şubeye bildirince, bunun bütün bankalarda olan genel bir uygulama olduğunu belirttiler. Halbuki çalıştığım diğer bankalarda benzer bir uygulamaya rastlamadım.
İŞ BANKASI’nın Yıllık İşlem Masrafı Celal1974 12 Ocak 2005
Türkiye İş Bankası’na bir arkadaşımdan gelen havaleyi almak için gittiğimde hesapta 25 YTL kadar bir eksiklik olduğunu gördüm. Ekstre istediğimde bu 25 YTL'nin yıllık işlem bedeli olarak kesildiğini gördüm. Banka yetkililerine bu durumu sorduğumda ellerinden bir şey gelmediğini, yıllık işlem gideri olarak hesaplara para girdiğinde 25 YTL’nin otomatik olarak kesildiğini söylediler.
Benim İş Bankasında hesabım yok ki bana ne yıllık işletim masrafından demeyin.
Sakın ha başkasının hesabına para yatırmak için İş bankasına gitmeyin. Bu hesap şirketinizin, bir arkadaşınızın veya kira için mal sahibinizin hesabı olabilir. hesap aynı şubede olsa bile (havale değil) masraf ücreti alıyorlar.
Örnek 1 : Geçen gün evimin kirasını yatırmak istiyordum. Ancak işlerimin yoğunluğu nedeniyle bir arkadaşımdan Acıbadem şubenizdeki mal sahibimin hesabına kirayı yatırmasını istedim. Biraz sonra arkadaşım beni aradı ve şubenizin 300 YTL olan kira bedeli için 10 YTL masraf istediğini söyledi. Veya arkadaşımdan bir vadesiz hesap açtırıp otomatik ödeme talimatı vermesini, parayıda açılan hesaba yatırmasını istemişler. Olay bir havale olayı olmadığı için, tarafınızdan alınan paranın doğrudan banka kasasına gireceği için bir masraf bedelinin alınmasını doğru bulmuyorum. Haksız olarak para kazanma kararları alarak Bankanızca yakışmayan bu uygulamanız için sizi protesto ediyorum.
Örnek 2 : İŞ BANKASI Müşterileri Kaçırmak Mı İstiyor? koseckin 11 Ocak 2005
Geçen gün muhasebe bölümündeki arkadaşlardan biriyle her zaman olduğu gibi İş Bankası’na para gönderdim ve o şubede bulunan hesabıma yatırmasını rica ettim.
Arkadaşımız telefon etti ve gittiği şubede bulunan hesabıma para yatırmak için İş Bankası'nın %4 komisyon almak istediğini söyledi. Hayatta böyle saçmalık duymadım, aynı şubedeki hesaba para yatırırken para istenir mi?
Bence eğer İş Bankası doğru dürüst para kazanamıyorsa bunun hatasını müşterilerinde değil, hantal bürokratik yapısında aramalıdır. Devlet memuru mantığıyla özel bankacılık olmuyor.
Bir vatandaş olarak diğer dostlarıma du bilgiyi gönderiyorum. Sizde dostlarınıza gönderiniz.