evet arkadaşlar!!
biz gelenek ve göreneklerine bağlı türk milleti olarak baklavalara çok önem veririz ve baklavaların hayatımızda ve kalbimizde önemli bir yeri vardır. sorun annelerinize nineleriize sorun, onların zamanında (bunu annelerinizi sormayın cunku muhtemelen benim annem gibi orta yaş bunalımındadırlar ve bu soru onlar tümden yıkacak ve kişiliklerini zedeleyebilecek kadar keskin ve derin bir darbeye sahip olacaktır) yani pastaneler, unlu gıda mamülleri satan yerler,yok ev ürünleri falan fıstık yokken onlar elceğizleriyle yaparlarmış. ben sordum baklava çok kutsal bir tatlıdır bence. saatlerce sevgi,emek ve bütün benliğinizi içinize katarak yapmanız gerekecek ama siz yapamazsınız çünkü baklavalar yaklaşık 120 kat yufkaya kadar çıkıyor. ayrıca baklavanın çok bilimsel bi tarafına da parmak basıyorum şu anda baklavayı herkes bilir bilmeyen türk değildir ve benim yazımı okumasın (kapa bakiim!!) baklava en fazla 4cm yüksekliğindedir (o da en şişkinlerinden) 120 kat yufka nasıl olur da maksimum 4cm inceliğe ulaşabilir. bunun cevabını almak için gazetecilğin temeli olan 5N1K kuralını uygularsak sorumuza cevap bulabilir miyiz? tabi ki de buluruz çünkü türkiyede gazetecilik demeyelim de iletişim organları gördüğünüz gb her deliğe çıkıp giriyor ve herkesin herşeyini biliyor. bunun sebebi bu engin bitmez tükenmez çok önemli bilgilere nasıl ulaşılınıyor dersiniz? cevabı sizler de biliyorsunuz. 5n1K kuralı!!! baklava çok önemli... :D